Slikkerveer - FC IJsselmonde: 1-3

Geplaatst op: 10-08-2020

Na vijf wedstrijdloze maanden stond Slikkerveer eindelijk weer eens aan de aftrap. Op een warm Sliknest verloor de formatie van André Stafleu de eerste oefenwedstrijd, in voorbereiding op het nieuwe seizoen, met 1-3 van FC IJsselmonde.

Met alle ‘nieuwelingen’ in de basis  was de start van de eerste vriendschappelijke wedstrijd goed van de Ridderkerkers. In de openingsfase probeerde Slikkerveer meerdere keren de diepte te zoeken door de snelheid van Ruben Silva Lopez in te zetten. Na vier minuten zorgde dit voor de eerste mogelijkheid. Een dieptepass van Ryan van Dongen werd verkeerd aangenomen door Ruben, waardoor de weg naar de goal versperd werd. In de zevende minuut werd er, na goed opgebouwd werk van achteruit, wederom een speler van Slikkerveer de diepte ingestuurd. Dit keer was het Bas Mulder, maar de goed uitgekomen keeper kon deze pass verwerken tot een ingooi. Na een goede start van Slikkerveer, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een vrije trap van zo’n twintig meter werd binnengeschoten: 0-1. Dit was ook het moment dat FC IJsselmonde wat beter in de wedstrijd kwam. Ze kwamen meer in balbezit en Slikkerveer loerde vaak op een uitbraak in de omschakeling. Echter ontbrak het (te) vaak aan een goede eindpass. Net voor rust kwamen er nog drie grote kansen voor FC IJsselmonde. In de veertigste minuut wist Patrick Werkhoven goed redding te brengen op een hard schot en drie minuten later ging een afstandsschot maar net naast. Een minuut voor rust wisten de bezoekers toch de marge uit te breiden naar twee. Een pass van dertig meter werd goed meegenomen door de spits en knap binnengeschoten, waardoor de ruststand 0-2 werd.

In de tweede helft waren er een aantal nieuwe gezichten te zien ten opzichte van de eerste helft. Tom Mulder, Iwan Tewelde, Cerezo Fung A Wing, Robert Kosten en Aaron Plaizier vielen allemaal in. Ook in de openingsfase van de tweede helft waren de kansen voor Slikkerveer. Na twee minuten was er een kans voor Robert Kosten en nazes minuten leek Slikkerveer de stand terug te brengen. Iwan Tewelde stuurde Ruben Silva Lopez de diepte in, maar die wist de één-op-één kans niet te verzilveren. Zoals in de eerste helft ging het ook in de tweede helft. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar de bezoekers weten de kansen wel af te ronden. In de 53e minuut werd een voorzet van de zijkant, voor de komst van keeper Tom Mulder, binnengetikt door de spits: 0-3. Na een uur spelen wist Cerezo Fung A Wing goed door te komen over de zijkant, maar de aansluiting voor de goal was te mager. Een kwartier voor het einde dacht Slikkerveer dan toch iets terug te doen. Damion Janssen was er doorheen, maar schoot, voor een vrijwel leeg doel, met links hard op de paal. In de tachtigste minuut wist Slikkerveer dan toch iets terug te doen, want Damion Janssen wist zijn rentree te verzilveren met een doelpunt. Hij wist een goede voorzet van Nick Geluk aan te nemen en binnen de zestien tegen te touwen te schieten: 1-3. Dik vijf minuten voor tijd wist Tom Mulder nog goed redding te brengen. Een harde vrije trap werd via zijn  handen en de paal verwerkt tot corner.

Woensdag 12 augustus neemt Slikkerveer het in eigen huis, voor het Ridderkerk Toernooi, op tegen RVVH. Zaterdag 15 augustus is de finaledag.