Slikkerveer F1 weer aan kop na 2-3 zege op OVV F1

Bekijk alle foto's van: 2013-03-30 OVV F1 - Slikkerveer F1>

Geplaatst op: 31-03-2013

De jonge spelers van F1 hebben zaterdag 30 maart, na een inhaalwedstrijd te hebben gespeeld tegen OVV F1, de leiding in de competitie weer overgenomen van Rozenburg.

De wedstrijd tegen OVV viel echter niet mee. Met een verse '9-jaarsprik' in beide armen, stonden de jongens enigszins wankel op de benen op zaterdagochtend om 10:00 uur. Nog maar net had OVV de aftrap genomen, of Slikkerveer kreeg vlak voor eigen doel een vrije trap tegen. OVV nam deze vrije trap vakkundig en schopte de bal in een rechte streep in het goal achter Kevin: 1-0. Dat was even schrikken, maar Danyal probeerde meteen revanche te nemen. Helaas werd zijn schot op het goal door de keeper netjes gestopt. Wat volgde was een serie aanvallen over en weer. De aanvallen van OVV werden netjes weggewerkt door Scott, Silke en Thomas, terwijl de aanvallen van Slikkerveer liepen via Mike, Danyal en Roderick. Steeds weer zat de keeper van OVV weer tussen de bal en het goal, maar eindelijk in de 13e minuut scoorde Danyal de 1-1 hoog achter de keep van OVV. OVV ging meteen weer in de aanval en nog geen minuut later rolde een terugspeelballetje van Silke op Kevin door een communicatiefout ijzingwekkend langzaam in eigen goal. Kevin dook er nog achteraan, maar helaas, OVV stond weer voor met 2-1. Zo'n beetje het hele elftal en de leiding was van slag, er vloeiden tranen en er werd gemopperd. Hoog tijd voor rust en siroop.

In de tweede helft herpakten de jongens zich heel goed. Ricky werd ondanks zijn zere pootje ingezet als geheim wapen en aanval na aanval werd opgezet. De keeper van OVV kreeg het druk, maar stond tot frustratie van Danyal, Ricky en Mike goed te keepen. Ruim 10 minuten in de tweede helft besloot Mike tot een lange afstandsschot en de bal vloog hoog achter de keeper in het goal: 2-2. Meteen ging OVV weer in de tegenaanval, maar Silke, Scott en Thomas stonden zoals gewoonlijk hun mannetje. De bal ging nog een keer gevaarlijk voorlangs het goal van Kevin, maar Slikkerveer kwam nu goed weg. Via rechts werd steeds mooi door  Ricky en Roderick de aanval opgezet. In de laatste minuut kreeg Danyal de bal voorgezet op kophoogte. Met een keurig knikje kopte Danyal de 2-3 in. Even later volgde het fluitsignaal. Dat was een overwinning op de nipper mannen, maar goed: wel weer drie punten verzilverd.

Bij de penalty's hield Kevin vijf ballen, één ging over en één door. Slikkerveer wist drie keer te scoren, één bal ging tegen de lat en er werden er drie gehouden door de keep van OVV.

Claire Vendel