Slikkerveer F1-DVO09 F1 16-03-2013

Geplaatst op: 16-03-2013

Zaterdag 16-03-2013 was het dan zover.
Het is inmiddels een maand geleden dat er een competitiewedstrijd werd gevoetbald. Een maand waarin de koningin aankondigde af te treden. Een maand dat tegenstanders wel competitie speelden en waarbij de concurrenten wonnen.

Eindelijk floot de scheidsrechter en trapte DVO af. In de eerste 3 minuten was het weer even wennen en DVO zette onze jongens onder druk, maar daarna gingen de jongens weer hun eigen spel spelen.
De jongens verdedigd de bal uit en deze kwam bij Daniel terecht die daarna de bal doorgaf aan Roderick die de bal op het doel schoot, maar helaas ging deze kans net naast. Vanaf dat moment lieten de jongens uitstekend voetbal zien en ze zetten dan ook de tegenstander onder druk. In de 5e minuut krijgt Rick de bal. Hij rent naar de achterlijn en zet voor. Daniel die goed meegelopen was kreeg de bal precies voor zijn voeten en knalde de 1-0 erin.

Direct na de aftrap van DVO blijven de jongens jagen op de bal. Na een aantal goede combinaties en uitstekend verdedigend werk komt in de 8e minuut de bal bij Daniel. Deze zet de bal vanaf rechts voor. De bal dreigt links naast het doel te gaan, maar ineens komt daar Roderick aanrennen en hij glijd de 2-0 het doel in. Later in de 1e helft schoot Kevin de bal uitstekend uit. Deze kwam bij Mike terecht die een mooie actie uitvoerde en de bal aan Daniel gaf. Daniel schoot op doel, maar helaas stond de keeper in de weg. Na goed verdedigend werk schoot Scott de bal naar Mike die na zijn actie Daniel alleen voor de keeper zette. Daniel  probeerde langs de keeper te schieten, maar weer stond deze in de weg.
De 1e helft zat er bijna op.Onze jongens leken al op weg naar de kleedkamer toen er door gerommel de bal ineens voor een tegenstander kwam. Deze jongen schoot feilloos de bal binnen en de stand was 2-1.

De 2e helft was begonnen.
Onze jongens speelde goed samen met combinaties over de zijkanten. De eerste kans was een goed schot van Daniel op het doel, waarbij de keeper deze wist te houden. Na wat samenspel wordt de bal in de 6e minuut van de 2e helft naar Scott gespeeld. Scott  schiet van grote afstand de bal over de keeper de 3-1 schitterend in het doel. Gedurende de 2e helft zijn er aanvallen over en weer. Hierdoor komt de bal bij de tegenstander die verwoestend uithaalt. Kevin kan er nog wel een handje tegen houden, maar helaas gaat ie er toch in 3-2. Later in de 2e helft schoot Silke de bal naar Rick die zich alleen voor de keeper zette. Ook deze kans werd weer gekeerd door de keeper. In de 15e minuut schoot Rick naast het doel na een hoekschop die was genomen door Mike.
Toch bleven onze jongens voetballen om hun voorsprong uit te bouwen. De tegenstander had tot die tijd nog niet een echte kans gehad doordat Thomas, Silke en Jeremy uitstekend stonden te verdedigen. Na schoten op het doel van Daniel en Mike die maar net miste, kwam de bal bij de nr8 van de tegenstander. Deze had een goede actie en schoot de 3-3 binnen. Met nog een aantal minuten te gaan voetbalde onze jongens om te winnen. Ze deden er alles aan om te winnen, maar na schoten van Mike en Jeremy floot de scheidsrechter voor het einde.

Persoonlijk vond ik het 1 van de spannendste wedstrijden en heb ik genoten van jullie spel. Als jullie zo door blijven spelen en trainen weet ik zeker dat er nog mooie dingen gaan gebeuren.

Een supporter.