Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Slikkerveer en RVVH 2 met 1-1 in balans

Geplaatst op: 26-08-2015

In het tweede bekerduel was tegenstander RVVH 2 de opponent. In de stromende regen werd thuis op het eigen Reijerpark deze wedstrijd gespeeld met de verlichting aan. Ondanks dat het nog steeds augustus is leek het wel op een druilerigge dag in november.

In de eerste minuut van het duel moest Mitchel van der Spoel al de bal uit het net halen, want de bezoekers waren via Remon Luksch wel heel erg makkelijk op voorsprong gekomen. Hij kon bij de tweede paal vrij binnen schieten: 0-1. In de vierde minuut deed Slikkerveer wat terug aan de andere kant van het veld. Afendy Roehoeputij schoot echter van dichtbij hoog over het doel. Zes minuten later was het Robert Kosten, die een voorzet vanaf de linkerflank van Jason van den Berg naast het doel kopte. Daarna bleef Slikkerveer het meeste balbezit houden en kwamen er ook meerdere kansjes. Schoten van Jason van den Berg, Robert Kosten en Ruben Silva Lopes gingen of naast of waren niet moeilijk genoeg voor de doelman van RVVH. In de voorlaatste minuut van de eerste helft kreeg RVVH ook nog een grote kans om tot scoren te komen, maar ging de bal gelukkig voor Slikkerveer voorlangs.

In de tweede helft leek het weer plots nog slechter te kunnen worden, want het regenen hield niet op, maar werd eerder erger. Meteen na de aftrap kreeg Slikkerveer een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Jair Umarella kon nog net met de grote teen van Roy Rijntjes worden gekeerd. Daarna ontspon zich een alleraardigst duel, waarbij Slikkerveer het spel maakte en RVVH leunde op de counter. Jason van den Berg zette In de 65-ste minuut Robert Kosten vrij voor het doel, maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal. In de 69-ste minuut was het wel raak. Dit keer was het geen breed opgezette aanval, maar een fout  van Roy Rijntjes, die een terugspeelbal niet goed verwerkte en tegen Steven van Dongen opschoot, waarn de bal tergend langzaam over de achterlijn in het doel verdween: 1-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kon het allebei de kanten nog op. RVVH counterde veelvuldig, maar was niet zuiver in de afronding en Slikkerveer wist geen goede bres meer te slaan in de defensie van de Ridderkerkerkers. Zodoende bleef het 1-1. Doordat in het andere duel Wilhelmus Bolnes met 3-1 versloeg is Slikkerveer defintief uitgeschakeld voor een vervolg in de beker.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Delano Zeij, Steven de la Rambelje, Vincent de Jong, Ronald Cappele (55 - Valerio Vers), Romano Niamut, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez (46 - Jair Umarella), Jason van den Berg (66 - Wesley Oorschot) en Robert Kosten.