Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Slikkerveer en Meeuwenplaat houden elkaar in evenwicht: 0-0

1-0
Bekijk alle foto's van: 2017-02-05 Slikkerveer - Meeuwenplaat>

Geplaatst op: 05-02-2017

Update: filmpje: Klik hier

Met de 3-2 nederlaag aan het begin van het seizoen in gedachten startte Slikkerveer wat behoudend tegen het bezoekende Meeuwenplaat uit het Rotterdamse Hoogvliet. In de openingsfase trok de ploeg van trainer Danny Wijnstekers wel het initiatief naar zich toe, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Wel waren er meerdere kansen voor Slikkerveer om op voorsprong te komen. Zo schoot Rick Drenth in de zestiende minuut een voorzet van Mike van Dongen naast. Meeuwenplaat plaatste in die periode ook haar eerste speldenprikken, maar de defensie van de roodzwarten stond stevig. Als de verdedigers het al niet konden oplossen, dan stond de jarige Rick Schouten goed op zijn post. Zo kon hij prima redding brengen op een aanval van snelle Mitchel Ott, die vanaf de rechterflank door kon stomen tot aan de achterlijn, maar zijn inzet door Schouten tot corner verwerkt zag worden in de 28-ste minuut. Slikkerveer kreeg in deze periode zelf ook een paar goede kansen. Zo zag Rick Drenth zijn kopbal uit een voorzet van Steven van Dongen verdwijnen in de handen van de keeper. In de 40-ste minuut liep Jair Umarella door tot aan de achterlijn en zette voor op Mike van Dongen, die zijn schot naast getikt zag worden door Den Hartog. Twee minuten later plaatste Steven van Dongen een goed geplaatst schot in de linkerhoek vanaf de rand van de zestien, maar ook nu lag Den Hartog op tijd op de juiste plek om de bal naast te tikken. Net voor rust werd ook een schot van Damion Janssen gekeerd door de doelman van Meeuwenplaat, waardoor het 0-0 bleef bij rust.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit voor de bezoekers. Een kopbal uit een corner van invaller Remon Gouw leek net onder de lat binnen te vallen, maar Rick Schouten stompte de bal op tijd weg. Daarna golfde het spel wel wat meer heen en weer, zonder dat het echt gevaarlijk werd voor beide doelen. Pas in de 69-ste minuut konden de supporters weer een echte kans aanschouwen. Raymond Smit kopt via een verdediger echter naast. In de 79-ste minuut leek verdediger Kenchi Orcadio door het centrum te kunnen doorstomen richting het doel, maar hij werd vlak voor de zestien gestuit, anders had hij oog in oog met de doelman kunnen komen. Vier minuten later leverde een actie op de rand van de zestien een vrije trap op, die Romano Niamut net over het doel werd geschoten. In de 84-ste minuut werd een voorzet van Jair Umarella in de zestien tegen de arm van een verdediger op geschoten, maar scheidsrechter van Dijk wuifde het voorval weg. De slotfase werd zodoende nog een hele spannende, want beide teams gingen vol voor de winst. Slikkerveer kreeg daarbij eerst de kansen. Een inzet van Jair Umarella ging wel over de keeper heen, maar krulde ook voorlangs en een voorzet van Raymond Smit werd prima doorgekopt door Jair Umarella op Rick Drenth, maar zijn kopbal belande in de handen van Jesse den Hartog. In blessuretijd was de grootste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Een verkeerde genomen ingooi leverde een snelle tegenaanval op, waarin Meeuwenplaat met vijf aanvallers tegen twee Slikkerveer verdedigers kwam te staan, werd gelukkig voor Slikkerveer niet goed met deze kans omgegaan en ging het schot over het doel. Hierdoor bleef het 0-0 en moesten beide teams  tevreden zijn met een verdiend punt. Beste man van de wedstrijd was scheidsrechter Van Dijk, die een prima wedstrijd floot. Komende zondag 12 februari speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen BZC/Zuiderpark.

Opstelling: Rick Schouten, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Damion Janssen, Romano Niamut, Steven van Dongen (75 – Ruben Silva Lopez), Rick Drenth, Jair Umarella en Casper Gerritse (67 – Raymond Smit).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x