Let op: Zaterdag 18 augustus 14.30 uur RVVH - Slikkerveer (finale Ridderkerk Toernooi)

Slikkerveer doet zichzelf tekort tegen ONA: 3-4

Bekijk alle foto's van: 2018-01-28 Slikkerveer - ONA>

Geplaatst op: 28-01-2018

In het eerste competitieduel na de winterstop was het hoog geklasseerde ONA uit Gouda op bezoek in het Reijerpark. In de openingsfase van de wedstrijd werd er langdurig rondgespeeld en weinig mogelijkheden gevonden in de beide defensies. De eerste kans kwam pas in de negende minuut, toen schoot Robin Plomp van ONA uit de draai over de ballenvanger en de kantine. In de 20-ste minuut was Plomp wel trefzeker bij een tweede kans. Uit een snelle tegenaanval over de rechterflank plofte hij de voorzet hard binnen: 0-1. Daarna golfde het spel over en weer, zonder dat het kansen opleverde. Pas in de 34-ste minuut werd Casper Gerritse in de zestien onderuit geduwd, waarna de goed leidende scheidsrechter Van Sprang de bal op elf meter. Rene Beute zette zich daarachter, maar schoot tegen de paal. Drie minuten later kreeg de ploeg van trainer Danny Wijnstekers nog een grote kans. Een vrije trap van Rene Beute werd door Casper Gerritse over gekopt. Hierdoor bleef het 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer goed uit de kleedkamer. In de 47-ste minuut schoot Rene Beute een vrije trap van de rand van de zestien hard in, maar goalie Erik van der Laan tikte de bal net naast. In de 56-ste minuut leed Damion Janssen in de eigen defensie balverlies en dat werd meteen afgestraft door de bezoekers. Via een drietal schijven kwam de bal bij Jaouad el Yaacoubi, die de 0-2 maakte. Drie minuten later scoorde Slikkerveer al weer de aansluitingstreffer. Uit een corner kopt Casper Gerritse de 1-2 binnen. Helaas zorgde een aanvallend slimme actie van Jaoud Essanoussi, die drie verdedigers van Slikkerveer liet staan vijf minuten later al weer voor de 1-3. Toch bleef Slikkerveer erin geloven. In de 70-ste minuut werd Rene Beute die gestuurd, die met een slimme pass breed Joery Josee in stelling bracht, die de bal netjes langs de paal in de touwen liet ploffen: 2-3. Vanaf de aftrap die volgde ging Casper Gerritse meteen diep achter de bal aan, waarna hij in het strafschopgebied onderuit gekegeld werd. De penalty werd door hem zelf beheerst binnen geschoten: 3-3. Slikkerveer leek op weg naar minimaal een gelijkspel, maar wilde meer en zette alles op de aanval. Dat zorgde ook voor kansen bij ONA, maar Mitchel van der Spoel redde twee keer goed. In de 83-ste minuut mochten de bezoekers een vrije trap nemen, na een overtreding van Robert Kosten. Jaoud Essanoussi schoot de bal via de paal binnen: 3-4 en de wedstrijd was weer volledig gekanteld. In blessuretijd was er nog wel een kansje voor Rick Drenth, maar de bal ging voorlangs. Ondanks alle strijd die er was geleverd door de ploeg van Danny Wijnstekers stonden ze wel met lege handen, waar minimaal een punt verdiend zou zijn geweest. Komende zondag 4 februari wordt om 14.00 uur uit gespeeld bij WCR in Rhoon.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Steven de la Rambelje (79 – Cas Leenders), Boy van Reede (45 – Robert Kosten), Valerio Vers, Damion Janssen, Rene Beute, Joery Josee (84 – Rivaldo Rodrigues), Jair Umarella, Rick Drenth en Casper Gerritse.