Slikkerveer doet zichzelf tekort: 0-1 verlies tegen VFC

Bekijk alle foto's van: 2016-03-06 Slikkerveer - VFC 0-1>

Geplaatst op: 06-03-2016

In het duel tegen het Vlaardingse VFC begon Slikkerveer nog wel met de eerste kans van de wedstrijd met een schot van Wesley Oorschot bij de eerste paal, dat door de keeper van VFC goed werd gepakt. Daarna moest Mitchel van der Spoel tot tweemaal toe goed ingrijpen. De eerste keer was het op een aanval door het centrum, waarbij het schot nog net op tijd tot hoekschop kon worden verwerkt. Uit de corner werd de afgeslagen bal vanaf de rand van de zestien laag en hard ingeschoten, maar ook dit keer wist Mitchel van der Spoel de bal kundig te pareren. In de 13e minuut schoot Ruben Silva Lopez op aangegeven van Afendy Roehoeputij de bal hard en hoog over het doel. Daarna duurde het ruim een kwartier voordat er weer een kans kon worden genoteerd. De wedstrijd speelde zich met name op het middenveld af zonder dat er kansen konden worden genoteerd. Pas in de 29-ste minuut leek Slikkerveer uit een hoekschop op voorsprong te komen. Een fraaie overstap van Afendy Roehoeptuij bracht Jeroen Capelle in stelling, maar zijn schot belandde op de lat. Een minuutje later was het aan de andere kant wel raak. Uit een counter vanaf de middenlijn liep Justin van Mullem in een streep door richting het doel van Mitchel van der Spoel en plaatste de bal in de linker benedenhoek: 0-1. Slikkerveer probeerde direct de achterstand ongedaan te maken. In de 34-ste minuut schiet de naar het doel doorgelopen Ruben Silva Lopez de bal van dichtbij hard op het doel, maar doelman Kooij stond op de goede plek en pareerde de bal in een relfex. Ook in de 41-ste minuut was Ruben Silva Lopez weer zeer bedrijvig bezig. Uit een voorzet van Jason van den Berg kapte Lopez zijn tegenstander uit bij de tweede paal en schoot hard op het doel. Dit keer was ook doelman Kooij alert genoeg om de bal weg te stompen. In de blessuretijd van de eerste helft probeerde Romano Niamut de defensie van VFC te slechten met een korte corner, maar het schot ging voorlangs naast, waardoor het bij 0-1 bleef tot aan de rust.
Na de thee kreeg trainer Danny Wijnstekers te maken met een nog verdedigender ingesteld VFC dan voor de rust. In de 53-ste minuut vuurde Ruben Silva Lopez nog een schot af vanaf de rand van de zestien, maar daarna golfde het spel lang over en weer zonder dat er kansen konden worden genoteerd voor één van beide teams. Drie minuten voor tijd leek er met een vrije trap op de rand van de zestien zich toch nog een mogelijkheid voor te doen, maar de trap van Steven van Dongen ging voorlangs naast. Een minuut later had het ook nog de gelijkmaker op kunnen leveren toen doelman Kooij slecht uittrapte en de bal opgevangen werd door Wesley Oorschot, die op zijn beurt Steven van Dongen aanspeelde, maar ook dit keer ging het schot naast de verkeerde kant van de paal. In de tweede minuut van de blessuretijd volgde er nog een scrimmage na een hoekschop, maar kon de bal toch nog voor de doellijn worden weggewerkt door de defensie van VFC. In de tegenaanval schoot Bryn Siegersma tegen de goed uitkomende Mitchel van der Spoel aan, zodat het uiteindelijk bleef bij de 0-1 stand. Een onnodige verliesbeurt voor Slikkerveer, dat zichzelf hiermee te kort deed.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij (66 – Steven van Dongen), Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Jason van den Berg (76 – Steven de la Rambelje), Romano Niamut, Jeroen Capelle (55 – Hugo A-Tjak), Ruben Silva Lopez, Wesley Oorschot en Jair Umarella.