Let op: Maandag 11-12-2017: Alle trainingen zijn afgelast voor de maandag.

Slikkerveer degradeert naar derde klasse

Bekijk alle foto's van: 2016-06-12 Donk - Slikkerveer>

Geplaatst op: 12-06-2016

In Gouda verloor Slikkerveer met 3-1 het laatste duel in de nacompetitie en degradeert hierdoor naar de derde klasse van de KNVB.

In het duel tegen sv DONK opende de thuisclub voortvarend. In de tweede minuut werd Rick Schouten voor het eerst op de proef gesteld, maar de volley met stuit kon naast worden getikt. De hoekschop die volgde belandde met een curve tegen de kruising, maar stuitte ook weer terug het veld in. Ook Slikkerveer kreeg meteen in de openingsfase kansen om op voorsprong te komen. Jason van den Berg werd in de zesde minuut vanaf de rechterflank op maat bediend. Oog in oog met doelman Bas van der Eem kon hij echter de bal niet langs de uitkomende goalie krijgen, maar schoot tegen hem op. Twee minuten later zette Robert Kosten laag voor en moest een verdediger er aan te pas komen om de bal over de achterlijn te werken. Slikkerveer had het meeste balbezit, maar uit een snelle tegenaanval was het DONK dat de score opende. Robin Plomp was in de 14e minuut trefzeker met een hard schot van buiten de zestien dat via de binnenkant van de paal binnen viel: 1-0.
Een minuut later veerde de supporters van Slikkerveer op toen Vincent de Jong op weg naar het doel in de zestien omver werd geduwd, maar de prima leidende scheidsrechter Gossen wees gedecideerd naar de achterlijn en niet naar de penaltystip. Slikkerveer bleef doorgaan met druk zetten op het doel van DONK. Een vrije trap in de achttiende minuut werd door Romano Niamut recht op doel geschoten. Ook een kopbal van Robert Kosten verdween recht in de handen van Van der Eem. In de 29-ste minuut stonden Jason van den Berg en Dylan Vrijman aan de basis van een fraaie aanval over de rechterflank. Dylan Vrijman zette Jason van den Berg goed vrij op de rand van de zestien en na een goede passeerbeweging was er ruimte voor een schot. Helaas ging het schot hard over het doel in plaats van in de touwen. Een paar minuten later ging een kopbal van Robert Kosten maar net over het doel en bleef Slikkerveer drukken op het doel van de thuisclub. Echter in de 40-ste minuut verdubbelde Mohammed Jrezzi plots de score naar 2-0. Een snelle tegenaanval werd niet goed verdedigd, waarna Jrezzi net buiten de zestien werd aangespeeld en de bal hard in de linker benedenhoek plaatste. Een grote domper voor Slikkerveer net voor de rust.

Na de thee probeerde Slikkerveer meteen weer druk te zetten op de tegenstander. Dit leek ook goed te lukken. In de eerste minuut was Robert Kosten dicht bij een treffer, want hij kopte de bal langs doelman Van der Eem. Helaas kon verdediger Berlijn de bal nog weghalen. Drie minuten later kopt Kosten wederom langs de uitkomende doelman, maar was het dit keer weer een andere verdediger, te weten Van Oosten, die de bal net naast kon werken voordat de bal het doel in zou rollen. Hoe Slikkerveer ook probeerde het lukte niet om de bal in het doel te krijgen bij DONK, dat in de 68-ste minuut wel scoorde uit een snelle tegenaanval, waarbij de bal vanaf de middenlijn diep werd geschoten naar invaller Rik Bogaard, die de bal meteen op zijn schoen nam, waarna de bal via de paal en lat het doel in verdween: 3-0. Hierdoor was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Er volgende nog kansen voor Casper Gerritse, Robert Kosten, Romano Niamut en Jair Umarella, maar alles mislukte jammerlijk. Pas in de slotminuut redde Robert Kosten voor Slikkerveer de eer door de 3-1 eindstand te bepalen met een cross geschoten bal, die via de binnenkant van de paal in het doel belandde. Slikkerveer daalt door deze nederlaag af naar de derde klasse en DONK promoveert naar de tweede klasse.

Opstelling: Rick Schouten, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Damion Janssen (75 – Dymon Tewelde), Dylan Vrijman (46 – Ronald Capelle), Romano Niamut, Wesley Oorschot, Jason van den Berg (65 – Jair Umarella), Robert Kosten en Casper Gerritse.