Slikkerveer D1 wint eerste (oefen)duel van Hermes DVS D1

Geplaatst op: 23-08-2015

Na een eerste trainingweek van de D-selectie speelde Slikkerveer D1 zaterdag zijn eerste oefenduel. Oud profclub HermesDVS D1 uit Schiedam was de eerste tegenstander op het zon overgoten "Sportpark Reijerpark". Slikkerveer D1 was wegens vakanties nog niet compleet, maar met hulp van D2 spelers Alejandro, Mark en Aryun had de technische staf vertrouwen in een goede afloop.

Na een goede trainingweek trapte we om 11:15 af voor de wedstrijd en al snel kwam Slikkerveer op voorsprong. Nadat de keeper van Hermes de bal aanraakte met de hand buiten het 16-metergebied, schoot nieuwkomer Nour de bal vanuit de gegeven vrije trap tegen de touwen. Slechts 3 minuten later was het diezelfde Nour die onze andere goaltjesgetter wist te vinden. Doelpuntenmachine Mike tikte de bal prima binnen met zijn "chocolade been"waar hij deze week op de training nog mee had geoefend.

Na de goede start zakte Slikkerveer helaas wat weg. Achterin hadden we moeite met de lange sterke spits van Hermes en op het middenveld waren we veelal niet de baas in de duels. Te vaak werd er door Slikkerveer gereageerd op situaties in plaast van geanticipeerd, waardoor Hermes terug kwam in de wedstrijd. In de 11de minuut werd het 2-1 door een goed afstandschot en na 25 minuten werd de stand zelfs gelijk getrokken door Hermes.

Nadat we vlak voor rust nog op 3-2 kwamen uit een genomen corner van Ravi die wederom met links werd gescoord door Mike, was het taak aan de staf om het e.e.a. recht te gaan zetten. Na spelers te wijzen op enkele afspraken en basisprincipes werd er gekozen om de speelwijze iets aan te passen om zo meet grip op de wedstrijd te krijgen en het gevaar van de tegenstander aan banden te leggen. Dit werd door de spelers van Slikkerveer goed opgepakt waarna Hermes de 2de helft aanvallen weinig tot niets meer kon inbrengen.

De tweede helft begonnen we sterk. Met name Silvester die er weer in was gekomen brak een paar keer goed door aan de rechterkant en wist de voorsprong al binnen 2 minuten te vergroten. Op aangeven van Ravi ging Silvester richting doel. Hij kon de bal breed leggen, maar schoot de bal goed in de korte hoek die ook erg open lag.

Vlak voor het eind van de wedstrijd was het diezelfde Silvester die de bal aan een andere nieuwkomer (Jassine) gaf. Deze wist op zijn beurt van afstand de 5-2 te maken. In de blessuretijd werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 6-2. Uit een corner genomen door Silvester bepaalde Nour met zijn 2de van de dag de einduitslag.

Een compliment voor de jongens die de tweede helft weer lieten zien als team sterk te kunnen verdedigen. Ze worden misschien in verslagen minder genoemd dan doelpuntenmakers, maar zeker niet minder belangrijk. Als team hebben we een prima start neergezet gezien de omstandigheden.

Volgende week de officiële start van de beker. Uit bij L.M.O. D1 zullen we moeten zorgen dat we een goede start van het seizoen hebben. Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1