Slikkerveer D1 wint cruciaal duel tegen NSVV D1

Geplaatst op: 14-12-2015

Vandaag stond de wedstrijd tegen NSVV D1 op het programma. Net als tegen Poortugaal alweer de 2de keer dat we een team treffen en dat in speelronde 7? De vorige ontmoeting in Numansdorp ging met 4-0 verloren. De instelling was toen dramatisch, zo was een speler te laat, iemand anders ze schoenen vergeten en de beleving op het veld was op een of andere manier ook ver te zoeken. Helaas leek het wat dat betreft vandaag weer bijna mis te gaan. Joshua was te laat omdat hij niet wist hoe laat me moesten spelen zei hij en een andere speler vroeg zelf tegen wie we vandaag speelden... Genoeg voer dus om de boys flink op scherp te zetten voor de wedstrijd, want weer puntverlies lijden was absoluut geen optie als we mee willen doen voor de hoogste plek!

Iedereen was vrijwel fit en met Joshua op de bank met Silke begonnen we aan de wedstrijd. De aftrap werd dramatisch genomen, maar gelukkig herpakte we ons en kwamen we lopende de wedstrijd beter in ons spel. Slikkerveer toonde veel strijd, waar met name op het middenveld keihard gewerkt werd. Ondanks dat zij ook veel balverlies leden, compenseerde zij een hoop door hun tomeloze inzet. Achterin waren de backs Sven en Rens constant hun tegenstander de baas en in de as hielden Nick en Danijal de boel goed gesloten. De momenten dat er wel een gaatje ontstond wist Kevin de ballen makkelijk op te vangen. Zo'n 3 schoten van ruim 20 meter waren ongevaarlijk en mistte veelal kracht om echt gevaar te stichten.

In de 9de minuut kwam Slikkerveer dan ook verdiend op voorsprong. Uit een corner van Silvester kwam Mike voor zijn verdediger en schoot met zijn chocolade been op doel. Omdat zijn directe tegenstander de bal blokkeerde ging de bal hoog de hoek in, waardoor de keeper zijn hand er onvoldoende tegenaan kon krijgen en de bal achter de lijn verdween.

In het vervolg van de eerste helft werd Slikkerveer nog een aantal keer gevaarlijk, maar vergaten we soms te schieten en was vooral ook de vandaag fantastisch keepende doelman van NSVV een sta in de weg. De grote keeper bleek in de uitwedstrijd ook al een lastig opstakel en zijn teamgenoten zijn ongetwijfeld heel blij dat hij hun doel verdedigd zolang geen topclub hem komt ophalen.

Uiteindelijk bleek de 1-0 ook de ruststand te zijn. De sterk spelende Danijal werd gewisseld (raar maar waar) voor Silke die ook vandaag weer lekker verdedigde. Joshua bleef nog even op de bank en zo gingen we de 2de helft in met goed vertrouwen.

Ook de 2de helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Slikkerveer was de bovenliggende partij en wist de score te verdubbelen. Vanuit een ingooi van Sven kwam de bal bij Rick die met Nour een dubbel één tweetje aanging. Vervolgens gaf Rick een scherpe steekpass waarna Mike ervandoor ging. Hij hield zijn lichaam goed tussen zijn tegenstander en de bal, waardoor een twee tegen één situatie ontstond. Vervolgens wist hij Silvester te bereiken die oog in oog met de keeper van NSVV iets te ver naar buiten leek te gaan, maar alsnog de bal langs de keeper in het doel kreeg. Een zeer mooie aanval om te zien.

Nour werd vervolgens vervangen voor Joshua, die ondanks dat hij te laat was wel lekker in de wedstrijd kwam. zijn acties waren meermalen gevaarlijk en hij had zelfs een doelpuntje mee kunnen pikken of een assist. Een aanval via links kwam terecht bij de meegelopen Yassine, maar hij raakte de bal helaas niet lekker. Er leek ook geen vuiltje aan de lucht, inmiddels was ook Nick na een duel duizelig vervangen voor Danijal en kwam een aantal minuten later NSVV uit het niets weer terug in de wedstrijd. Na een aanval via de rechterkant van NSVV kwam de bal laag voor en wist niemand hem onderweg te onderscheppen. Met  nog 9 minuten te gaan kwam de stand op 2-1 en werd het ineens nog spannend.

Slikkerveer vergat in de eindfase de wedstrijd definitief op slot te doen door de 3-1 te maken, waarbij wederom de keeper van NSVV zijn aandeel had. Deze sta in de weg hield zijn ploeg in de wedstrijd, maar ondanks dat NSVV dicht bij het doel kwam bleef het wel heel spannend maar werd het niet echt meer gevaarlijk. Slikkerveer behield de 3 punten in eigen huis en omdat Charlois bij Smitshoek verloor gaat Slikkerveer als nummer 3 de winterstop in. Daarbij aangetekend dat Slikkerveer nog een wedstrijd tegoed heeft tegen de huidige koploper Charlois dat met 2 punten meer op plek 1 de winterstop in gaat. Smithoek staat 2de met 1 wedstrijd meer gespeeld dan Charlois, Slikkerveer en Zuidland (dat ook gedeeld 3de staat)

Voor Slikkerveer D1 nog 1 week te gaan voor het winterstop is. Volgende week zal thuis gespeeld worden in de 2de ronde van het bekertoernooi. Maasstad Tediro D1 is dan om 13:15 de tegenstander.