Slikkerveer D1 start bekercompetitie met winst

Geplaatst op: 29-08-2015

Vandaag de start van de bekercompetitie waarin 8 teams in onze poule zullen strijden voor de knock-out fase van de beker. Misschien nog wel belangrijker is de mogelijkheid om een plek in de promotiepoule van de 1ste klasse af te dwingen, want dat is wat we met Slikkerveer D1 graag willen bereiken dit seizoen. Een sterkere competitie met meer weerstand, zodat we onze spelers beter kunnen ontwikkelen.

Iedereen was fit vandaag, maar toch begonnen we niet compleet aan de dag, want waar was de hoofdtrainer? Waar iedereen 9:00 aanwezig moest zijn werd trainer Micha rond 8:50 wakker. Kan gebeuren, maar het mag niet gebeuren en dus zal de trainer deze week aan de groep moeten trakteren! Trainer Theo liet de jongens alvast omkleden en warm lopen, waarna trainer Micha optijd aanwezig was om de besproken opstelling en speelwijze met de boys door te nemen.

Vandaag begonnen we uiteraard met onze keeper Kevin op de goal en achterin met Rens, Danijal, Nick en Sven. De eerste helft had de defensie een paar x moeite met het aanvalsspel en snelle uitbraken van LMO, ondanks dat enkele zaken van te voren al waren aangegeven. Na tijdens de wedstrijd het centrale duo nogmaals te wijzen hoe ze moesten gaan staan ging dit verder prima en de backs waren sowieso al vanaf het begin lekker scherp.

Op het middenveld waren we vandaag erg zoekende. Mogelijk moesten spelers even wennen aan hun positie, maar werklust was er volop. Met Rick, Jassine en Silvester (en de 2de helft Ravi) werden er vele kilometers afgelegd.

Voorin speelde we met Joshua. Onze dromer moest nog even wennen na zijn welverdiende vakantie, maar volgende week zal hij er wel weer staan. De voorhoede werd verder aangevuld met Mike en Nour.

Slikkerveer begon de wedstrijd zeer goed. Al binnen 1 minuut kregen we een corner die genomen werd door Silvester. Met een goede trap kwam de bal terecht bij Mike die direct de 0-1 tegen de touwen wist te werken.

Slechts 5 minuten later was het alweer raak. Een vrijwel identieke corner van Silvester kwam weer aan bij Mike en ook nu was het weer raak. 0-2 na slechts 6 minuten en ondanks dat het na 16 minuten ook 0-3 werd door Nour (na wederom een hoekschop van Silvester) was het halverwege niet verdiend om met 0-3 te rusten. LMO kreeg enkele goede kansen en kwamen zelf 2of3 x op de keeper af, maar doordat de verdediging of keeper Kevin op het juiste moment nog in de weg stond bleef het doel schoon. Slikkerveer kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen, maar met een bal op de lat (Joshua) en een vrije trap op de paal (Nour) waren we toch nog gevaarlijk.

In de rust kwamen Ravi en Silke erin. We besloten niet om te gaan verdedigen, maar juist te zoeken naar nog een doelpunt om de genadeslag toe te dienen. Slikkerveer kreeg de eerste 10 minuten dan ook veel (grote) kansen om de score op te schroeven, echter stond ook nu de paal of de keeper in de weg. Helaas wisten we geen doelpunt meer te maken, maar gaven ook weinig meer weg. Na een gegeven strafschop werd de eindstand in de blessuretijd bepaald op 1-3.

Zo zijn we prima begonnen aan de bekercompetitie. Tegenstanders SVS D1 en Excelsior R. D1 wonnen beide hun duels met 6-1 en zijn op doelsaldo gedeeld koploper, gevolgd door Slikkerveer op een 3de plaats en Nieuwerkerk D2 op een 4de plaats. CKC D1, Zwervers cvv D1, DCV D1 en tegenstander van vandaag LMO D1 starten zonder punten. Toch verwacht ik na vandaag dat ook LMO niet lang puntloos zal blijven.

Volgende week ontvangt Slikkerveer D1 om 11:15 DCV D1. Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1