Slikkerveer D1 pakt koppositie in bekerpoule

Geplaatst op: 06-09-2015

Na vorige week de bekerpoule te zijn gestart met een overwinning op LMO, stond vandaag DCV D1 op het programma. Na een heerlijke trainingsweek (waarin de staf genoot van het niveau dat op de mat werd gelegd), was het zaak vandaag die (trainings)lijn door te trekken. Toch leek het daar absoluut niet op tijdens de zeer dramatische warming-up en even dacht ik dat er 10 "Lex Immers" waren. Het was niet dat de jongens niet wouden (op de instelling is nog steeds niks aan te merken), maar er lukte gewoon weinig tot niks.

Na de warming-up en bespreking begonnen we met kampgangers Rick en Silke op de bank matig aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten waren voetballend niet goed van Slikkerveer, maar kwamen we wel binnen 5 minuten op voorsprong en dat terwijl we daarvoor al twee maal oog in oog met de keeper hadden gefaald de score te openen. Na een onderschepping op het middenveld, stuurde Ravi met een goede dieptepass Nour weg. Nour passeerde zijn tegenstander en ook de volgende tegenstander kon niet ingrijpen, waarna hij het overzicht hield en de vrijgelopen Mike de 1-0 kon binnenschieten.

Slechts twee minuten na de openingsgoal stond het alweer bijna gelijk. Keeper Kevin wou de bal binnen houden, maar speelde daarbij de rechtsvoor van DCV in de voeten, die naliet om zelf de bal in het lege doel te schieten. Hij speelde de bal naar de linksvoor van DCV die op miraculeuze wijze de bal over het doel wist te krijgen terwijl het op slechts 3 meter (en in het midden van de goal) stond. Echter was het ook buitenspel geweest en ging de wedstrijd verder met een vrije trap. De hier opvolgende periode bleef het spel van Slikkerveer matig en was het ook wel terecht dat DCV terugkwam.

In de 17de minuut brak DCV door en kwam Kevin uit zijn goal, maar omdat de spits de bal van Kevin goed wist te blokken kon hij ermee vandoor. Het lege doel was een prooi en de bal werd prima afgerond. Na de 1-1 en 20minuten matig voetbal werd het tijd om in te grijpen. Slikkerveer deed 1 wissel en daarmee direct 4 positionele wisselingen. Het bleek een gouden greep, want er kwam direct rust in de ploeg en er werd weer gevoetbald. Dit resulteerde dan ook in een goede laatste 10 minuten van de eerste helft waarin Mike Slikkerveer wederom op voorsprong bracht na voorbereidend werk van Jassine en tevens na weer een assist van Nour ook de 3-1 op het scorebord plaatste.

In de eerste minuut van de blessuretijd werd de ruststand bepaald op 4-1. De mooiste goal van de dag naar mijn mening, omdat het voorbereidende samenspel dat eraan voorafging briljant was. Mike en Nour combineerde samen door de verdediging van DCV waarna laatstgenoemde de bal tegen het net aanschoot.

De 2de helft was een stuk beter en kwamen we al snel op 5-1. Binnen een minuut kregen we een corner genomen door Silvester die via een speler van DCV in de lucht bleef hangen waarna Jassine de bal binnen kopte. Hiermee was de tegenstand van DCV ook definitief gebroken, want ondanks dat ze vrij snel nog bijna op 5-2 kwamen (de bal ging voorlangs en niemand kon er bij om de bal in te tikken) kwam er verder geen echt gevaar meer voor het doel van Slikkerveer.

In de 41ste minuut was het Nour die goed doorjaagde op de verdediging en een zwakke pass onderschepte. Hij liet vervolgens de keeper kansloos en wist met zijn laatste balcontact van de wedstrijd de 6-1 te verzilveren. De wissel stond als klaar en dus net optijd nog een extra goaltje meegepikt.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Slikkerveer nog een paar goede kansen en lieten we het na om minimaal de 10 te halen. Ondanks dat dit vandaag niet zou gaan lukken wisten we nog wel 2x het net te vinden. In de 49ste minuut was het Rick die de bal ontving van Ravi en met een afstandschot de keeper kansloos liet. Het was daarna wachten tot de laatste minuut van de officiële speeltijd tot de eindstand werd bepaald. Na een goeie steekbal in de as van het veld zette Mike Joshua oog in oog met de keeper. Joshua omspeelde de doelman er ronde beheerst af.

De 8-1 eindstand betekende tevens dat Slikkerveer na slechts 2 speelrondes de koppositie van Excelsior R. D1 overneemt op doelsaldo. Met 6 uit 2 liggen we op volle koers om een belangrijke doelstelling te halen, namelijk het behalen van de promotiepoule!

Deze week een dubbel programma. Maandag spelen we 18:30 bij Bolnes voor het Ridderkerk toernooi en volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij het nog puntloze CKC D1, dus die zullen gebrand zijn hun eerste punten binnen te gaan halen. Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1.