Slikkerveer D1 ook te sterk voor CKC D1

Geplaatst op: 13-09-2015

De derde wedstrijd van het bekertoernooi moesten we uit bij CKC D1. Vooraf wisten we dat zij hun eerste 2 duels hadden verloren met 2-1, maar wel tegen de medekoplopers uit onze bekerpoule. Van onderschatting was dus zeker geen sprake bij de staf van Slikkerveer. Een mooie test om weer te kijken waar we staan t.o.v. andere teams. Vandaag sloot Evani vanuit D2 bij ons aan, omdat Nour helaas niet mee kon spelen.

CKC begon het duel en direct was duidelijk dat dit zeker geen slecht team was. CKC had duidelijk de intentie om lekker te voetballen en begonnen goed aan de wedstrijd. Ook Slikkerveer zat vandaag vanaf het begin lekker in de wedstrijd en zo werd het mijn inziens een leuke pot voor de neutrale toeschouwer.

In de 3de minuut van de wedstrijd was het Slikkerveer die de bal zeer slordig inleverde. Op eigen helft in de as van het veld veroverde CKC de bal, werd de goed spelende linksbuiten aangespeeld en wist hij tussen 2 verdedigers de bal vast te houden. Omdat vervolgens de aanvaller zelf werd vastgehouden ging hij naar de grond en kon de jonge scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd goed hard binnen geschoten en zo stond Slikkerveer D1 voor het eerst dit seizoen op achterstand.

Voor het eerst op achterstand en dus de vraag hoe de jongens hier mee om zullen gaan? Deze vraag werd al snel beantwoord, want na de aftrap stond het alweer gelijk. Het van Rick die Joshua wist te bereiken, waarna de linkeraanvaller de stand nog in dezelfde minuut gelijk trok. Een beter antwoord op een achterstand bestaat niet.

Slikkerveer D1 ging hierna door en speelde een goede wedstrijd. Ondanks dat er zeker ook regelmatig foutjes werden gemaakt werd lopende de wedstrijd steeds duidelijker wat het krachtsverschil was tussen beide ploegen. CKC wou wel, maar verder dan de laatste linie van Slikkerveer kwamen ze nauwelijks. Telkens stond de achterhoede goed opgesteld waardoor CKC nauwelijks een kans kon creëren. Op het juiste moment zaten de backs Silke en Sven ertussen als CKC de ruimte aan de andere kant wou zoeken en centraal hielden Danijal en Nick de rust. Vooral in de opbouw kregen zij ruim de tijd, maar namen zij ook de tijd en lieten zich niet forceren.

In de 15de minuut kwam Slikkerveer op voorsprong. een aanval via links kwam terecht bij Evani, rechts in de as van het veld. En waar je zou verwachten dat Evani direct richting goal zou gaan om de kans te verzilveren legde hij direct de bal breed op Mike die dit buitenkansje uiteraard benutte. Een geweldige aanval met direct spel. Een (team)goal om van te genieten!

Vlak voor rust werd de ruststand bepaald op 1-3. Een counter van Slikkerveer kwam na een goede dieptepass van Mike terecht bij Joshua die nu weer oog in oog met de keeper kwam te staan. De keeper werd omspeelt en de bal werd vakkundig in het doel gespeeld. Inmiddels stond de grensrechter met zijn vlag in de lucht en waren we bang dat deze goal ten onrechte afgekeurd zou worden, maar de scheidsrechter keek opzij en negeerde het vlagsignaal. Een sterke beslissing van de jongeman.

In de rust wat kleine aanwijzingen en gingen we de 2de helft vol goede moet in. Ook deze helft was Slikkerveer de baas en wisten we de score uiteindelijk op te schroeven naar 1-7 met daarbij mooie doelpunten. Eerst was het een aanval via de rechterkan waarbij invaller Silvester goed doorkwam en zijn actie beloont werd met een doelpunt van Mike die op aangeven van Joshua de bal laag en hard binnen schoot.

In de 46ste minuut van de wedstrijd wederom een schitterende goal. Een snel genomen vrije trap van Rick net over de middenlijn kwam terecht bij Ravi. En nadat hij in de eerste helft al 2 versnellingen had geplaatst lag er nu veel ruimte om wederom de brommer aan te zetten. Ravi dribbelde zo'n 35 meter richting de goal en liet de 3 verdedigers onderweg staan alsof ze er niet eens stonden. Oog in oog met de keeper wist hij nu wel het net te vinden. Wederom een goal waarvan we konden genieten.

Slechts 2 minuten na de 1-5 werd het 1-6. Ook nu hielden we achterin de rust en lieten we de bal rondgaan tot we een gaatje wisten te vinden. Op een gegeven moment zag Danijal het gat ontstaan en stuurde Silvester weg in de diepte. Deze wist zijn tegenstander goed voor te blijven en ronde zijn solo goed af. Er leek weinig ruimte te zijn, maar toch wist hij het gaatje te vinden.

Uiteindelijk wist wederom Mike in de laatste officiële minuut de eindstand te bepalen. Op aangeven van Jassine werd de eindstand bepaald op 1-7. Wederom een grote uitslag voor de boys. Misschien wel groter dan de uitslagen van de laatste weken is de manier waarop het team zich als team profileert binnen het veld en op de trainingen.

De technische staf kan momenteel niet wachten tot er eindelijk weer een wedstrijd wordt gespeeld. Gelukkig mogen we maandag alweer aan de bak tegen Rijsoord D1 om het Ridderkerk toernooi en staat zaterdag de volgende bekerwedstrijd op het programma thuis tegen SVS.