Slikkerveer D1 in slotfase naast Zuidland D1

Geplaatst op: 13-12-2015

Meer foto's: Klik hier

Na de zeer overtuigende overwinning op Poortugaal D1 stond zaterdag 5 december de thuiswedstrijd tegen Zuidland D1 op het programma. Op de dag dat Sinterklaas voor het laatst in het land is, was het zaak voor Slikkerveer om geen cadeautjes weg te geven. Zuidland stond weliswaar boven Slikkerveer, maar met een wedstrijd minder kan Slikkerveer weer op gelijke hoogte komen.

Na een goede trainingsweek waren we er klaar voor. Afgelopen maandag trotseerde iedereen zelfs de hevige wind en regen en waar de meeste teams wegens vele afmeldingen niet gingen trainen was Slikkerveer D1 weer compleet aanwezig. Dat is dan ook precies de instelling die we dit seizoen hebben en ook nodig hebben om stappen vooruit te blijven maken.

De eerste helft begon Slikkerveer prima. Met Rens en Ravi op de bank speelden we niet op het vertrouwde veld 1, maar omdat ook C1 thuis speelde op dezelfde tijd stonden we ingedeeld op veld 2. De eerste periode had Slikkerveer was moeite met het stugge Zuidland en ondanks dat we licht overwicht hadden, konden we in de beginfase nauwelijks grote kansen creëren. Daar tegenover stond dat Zuidland de bal slechts eenmaal in het 16-metergebied van Slikkerveer kreeg, dat met name door sterk verdedigend werk achterin de boel dicht hield.

In de 26ste minuut kwam Slikkerveer dan toch op voorsprong. Een uitbraak aan de linkerkant via Joshua resulteerde in een voorzet richting Silvester, die voor de goal de bal direct opzij speelde op de meegelopen Nour. Met een leeg doel wist hij van dichtbij de score te openen. Het betrof direct een eindfase van de eerste helft waarbij Slikkerveer domineerde en Zuidland zichtbaar aangeslagen was door de achterstand. Slikkerveer verzuimde vervolgens om voor rust de stand naar 2-0 of zelfs 3-0 te zetten.

In de rust probeerde we de jongens op scherp te houden, maar na rust ging het helemaal mis. Waar we dit seizoen na rust geen enkele keer binnen 5 minuten een tegendoelpunt moesten incasseren verdween de bal nu echter 2x achter Kevin. Bij de gelijkmaker vergaten we de bal fatsoenlijk uit te verdedigen, waardoor we onszelf in directe problemen brachten en daarvoor ook een hoge tol moesten betalen. De 2de tegentreffer begon door zeer onnodig balverlies voorin (dit gebeurde helaas heel vaak deze wedstrijd) en in de tegenaanval schakelde Zuidland zo snel om dat ook nu Slikkerveer geen antwoord erop had. Uiteindelijk mocht Slikkerveer zelfs van geluk spreken dat bij een 1-2 stand de paal ook nog een keer redding bracht.

Na de snelle 1-2 achterstand na rust was het zaak voor Slikkerveer om de stand om te buigen. Er volgde velen uitbraken via de vlanken, maar de voorzetten waren veelal onvoldoende of werden regelmatig geblokt door de zeer sterk spelende vrouwelijke verdediger van Zuidland. Ook de lat wist nog eenmaal redding te brengen en oog in oog met de doelman wisten we ook niet te scoren.

De tijd verstreek meer en meer, Slikkerveer mistte kans op kans en een nederlaag leek eraan te komen. Inmiddels aangekomen in de blessure tijd wist Slikkerveer alsnog een gelijkspel eruit te slepen. Het was Mike die Silvester oog in oog met de keeper wist te zetten. Hij wist alsnog een dik verdiend punt binnen te halen. Na de 2-2 leek Slikkerveer zelfs nog de kans te krijgen op een overwinning, maar ongeveer een minuut na de gelijkmaker kwam de wedstrijd aan zijn einde. Aan het einde van het seizoen zullen we zien of Slikkerveer vandaag 2 hele duren punten heeft laten liggen, of misschien alsnog een heel duur punt heeft behaald.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen NSVV waar we in de uitwedstrijd de slechtste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld en iets goed te maken hebben.