Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Slikkerveer D1 domineert in topduel tegen Charlois D1

Geplaatst op: 22-01-2016

Meer foto's: Klik hier

Na het fantastische wintertoernooi en de daarop volgende slechte oefenwedstrijd tegen Drechtstreek D1, moesten de kleine mannen van Slikkerveer D1 vandaag de competitie hervatten. Op het programma stond de wedstrijd tegen de huidige koploper en mede titelkandidaat Charlois D1. Een ploeg die net als Slikkerveer in zijn bekerpoule bovenaan was geëindigd en momenteel ook nog deelneemt aan het bekertoernooi, waarin Slikkerveer D1 voor de winterstop onnodig werd uitgeschakeld.

Slikkerveer D1 kende een goede voorbereiding. Iedereen was beide trainingen aanwezig, er werd zeer scherp getraind en iedereen was fit gebleven. Daarnaast bleken sommige spelers op vrijdagavond eerder naar bed te gaan dan normaal en was iedereen optijd aanwezig. Zou het gezeur, gezeik en gezanik van de trainer(s) dan uiteindelijk toch zijn vruchten gaan afwerpen?

Na de warming-up werd in de kleedkamer nog even de tactiek besproken. Trainers Delano en Micha waren eens een wedstrijd van Charlois wezen bekijken en dachten wel enkele mogelijkheden te hebben gezien om van te profiteren. Samen met trainer Theo werd hard overlegt om een strijdplan te bedenken om met de vergaarde kennis optimaal gebruik te maken van onze kwaliteit en enkele "zwakheden" van Charlois.

Aandachtig pikte de jongens de informatie op en waren we klaar voor de strijd. Vanaf de eerste minuut was Slikkerveer scherp. De passie spatte er vanaf en de jongens toonde direct dat er vandaag niets te halen viel voor de tegenstander. Vrijwel elk duel werd gewonnen en indien dit niet gebeurde stond een teamgenoot klaar om alsnog schade te voorkomen. Na een vrije trap van Charlois kwam Slikkerveer in de 4e minuut op voorsprong. Een goed uitgevoerde counter via de linkerkant bracht de bal in de 16-meter van Charlois, maar zowel Mike als Silvester konden nog niet goed in stelling worden gebracht. Uiteindelijk wist Silvester Yassine te vinden, die na een individuele actie de bal strak voorgaf, waarna Mike van dichtbij de score opende.

Na de openingstreffer veranderde niks aan het spelbeeld. Slikkerveer bleef de bovenliggende partij en kwam na een kwartier zelfs op 2-0. Na wederom een aanval via de linkerkant, kwam de bal van Joshua voor bij Silvester, waarna de bal via een tegenstander afsloeg. De net optijd mee opgekomen Yassine aarzelde niet en schoot vanaf zo'n 14 meter de bal verwoestend tegen het net.

In de 20ste minuut kon Charlois voor het eerst iets terug doen. Tot dat moment waren ze nog geen enkele keer gevaarlijk geweest, maar door een blunder achterin kon Charlois de aansluitingstreffer maken. Nadat de bal zonder enige druk plotseling werd ingeleverd in de as van het veld, wist de speler van Charlois hier wel raad mee en schoot de bal vrijwel direct van afstand achter keeper Kevin. Slikkerveer deed zichzelf hiermee flink tekort en mocht van geluk spreken dat Charlois niet veel later niet op gelijke hoogte kwam, nadat zij van dichtbij over schoten.

Na deze korte periode pakte Slikkerveer de draad direct weer op en bleef het de rest van de wedstrijd domineren. Zo'n 5 minuten voor rust was het Mike die doorbrak en werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Silvester vanaf de strafschopstip via de paal de ruststand kon bepalen op 3-1.

In de rust kwamen Nour en Danijal erin voor Rens en Silvester en was de boodschap duidelijk. Niet verslappen, scherp blijven en zeker Charlois geen enkele ruimte geven om weer terug te kunnen komen in de wedstrijd. Het strijdplan moest in de 2de helft gevolg krijgen en dus was discipline het belangrijkste. Met z'n allen vasthouden aan de strijdwijze en dit deden de jongens perfect.

Vlak na rust werd Slikkerveer door Charlois in het zadel geholpen na een rode kaart. Een speler van Charlois sloeg ineens richting Mike en na het zien van de camera beelden (geen grap) bleek deze rode kaart zeer terecht. Zulke acties horen niet thuis op een voetbalveld. Hierdoor dupeerde de speler zijn eigen team, want de mogelijkheid om nu nog terug te komen in de wedstrijd was hiermee vervlogen. Slikkerveer bleef op dezelfde weg doorgaan en kan zich de 2de helft alleen nog verwijten dat het nog meer had kunnen scoren dan uiteindelijk gebeurde.

Verder echter niet getreurd. Slikkerveer speelde bij vlagen fantastisch voetbal en wist veelal de extra vrije man te vinden. In de 13de minuut resulteerde dat in de 4-1 van Joshua die na een pass van Rick doorbrak en vanuit een zeer lastige hoek via de verre paal wist te scoren. De zeer goed spelende Joshua wist vlak daarna op aangeven van Mike nog eens door te breken en oog in oog met de keeper ook de 5-1 te maken. Inmiddels kwam Rens er weer in voor de weer sterk spelende Sven en later verliet Yassine nog het veld voor Silvester.

Achterin hield het centrale duo bestaande uit Nick en de vandaag zeer sterke Silke de deur op slot te samen met de daarvoor spelende poetsende Ravi. Daarnaast domineerde onze kleine Rick op het middenveld, strooiende met zijn "Pirlo passjes".

Uiteindelijk wist Slikkerveer uit te lopen naar een riante 7-1 overwinning. Eerst was het Mike die op aangeven van Nour zijn 2de van de dag wist te maken. Uiteindelijk scoorde hij op aangeven van Silvester ook nog zijn 3de van de dag. Deze voorzet van Silvester werd direct in de korte hoek gevolleyd door Mike.

Al met al een fantastische wedstrijd voor de jongens van Slikkerveer, waarin niemand vooraf had verwacht zo'n score neer te zetten tegen zo'n ploeg. Dat Slikkerveer D1 veel kan dat wisten we wel al, het is echter wel zaak om dit elke week te gaan laten zien. Dezelfde passie en strijd van vandaag is elke week nodig om aan het eind van de rit bovenaan te eindigen. Aan de spelers de taak om te beseffen dat dit nodig is om het maximale eruit te halen en geen onnodige misstappen meer te begaan.

Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x