Slikkerveer D1 de beste van Ridderkerk na zege

slikkerveer-d1-de-beste-van-ridderkerk-na-zege

Geplaatst op: 22-09-2015

Maandag 21 september 2015. Een "normale" doordeweekse maandag voor de meeste, maar voor de mannen van Slikkerveer D1 een bijzondere. Deze avond stond "de finale" op de agenda van het Ridderkerk toernooi. Na 2 speelrondes was de uitgangspositie voor Slikkerveer duidelijk, want RVVH had net als Slikkerveer twee keer gewonnen en omdat het doelsaldo van RVVH D1 iets beter was waren hun vooraf licht favoriet.

De opdracht was dus duidelijk. Winst moest er behaald worden en niets minder. Alles was geregeld, iedereen fit en bijna iedereen optijd. Helaas net als zaterdag een laatkomer. Vandaag was dat Rens, onze pitbull die zoals gewoonlijk (vandaag als invaller) weer het gras opvrat en verdedigend zijn bijdrage weer ruimschoots heeft geleverd.

Voor de wedstrijd nog een korte bespreking en met wat extra suikers het veld in voor de eerste helft. Voor het eerst dit seizoen achter de schermen flink puzzelen aan de opstelling. Welke speler op welke positie bleek vooral voorin superlastig. Rechts kozen we voor Silvester, de koning van de assist tot nu toe. De andere 2 posities waren lastiger. Nour en Mike zijn "garanties" voor doelpunten, maar Joshua normaal gesproken de beste keuze aan de linkerkant. Uiteindelijk toch de moeilijke keuze gemaakt om op de bank te starten met onze topscoorder Nour, wat inprincipe niet logisch is iemand die je topscoorder is en in elke wedstrijd heeft gescoord. Gelukkig bleek ook deze keuze de juiste te zijn.

De wedstrijd was slechts een halve minuut oud en het was direct raak! De op links gestarte Joshua brak door aan de linkerkant, trok de bal voor en waar Mike afgelopen zaterdag het net niet wist te vinden was het nu meteen weer raak. 1-0!!!

Een droomstart van Slikkerveer, maar in de achtste minuut leek het noodlot toe te slaan. De grote sterke spits van RVVH brak door. Keeper Kevin kwam op het juiste moment uit zijn doel en pakte de bal. De spits van RVVH ging echter het duel te laat aan en blesseerde Kevin met deze actie. Hoewel de meningen er over verdeeld waren, leek het vanuit mijn zicht niet erop dat de spits met opzet Kevin blesseerde. Het duurde ook even voordat Kevin werd opgelapt en mij bekroop het gevoel van een rampscenario. Het team werd bij elkaar geroepen en gevraagd wie er kon keepen indien Kevin niet verder kon. Logischerwijs stond niemand te springen om nog 50-55 minuten te gaan keeper in uitgerekend deze wedstrijd. Uiteindelijk was het Ravi (bij deze uitgeroepen tot held van de avond) die zijn verantwoording nam en toen bleek helaas dat Kevin niet verder kon. In het ziekenhuis bleek zijn hand gebroken.

Met een aangepast team (Ravi op goal en Nour erin) gingen we verder en verloren we wat grip op de wedstrijd. Het was zelfs zo dat RVVH bij een aanval de paal raakte en omdat de nieuwe opstelling geen balans meer gaf in het elftal kwam Alejandro erin als middenvelder om Joshua te vervangen. Hierna was RVVH nog wel dreigend, maar werd het de rest van de eerste helft niet meer gevaarlijk.

In de rust werd het tactiekbord er weer bij gepakt en de nieuwe speelwijze van de 2de helft besproken. Ravi ging met keepers begeleider Cees nog even naar buiten voor een snelcursus leren keepen en met enkele (tactische) verschuivingen en 2 wissels gingen we de strijd weer aan. Silke werd positioneel vervangen door Jassine en ook Silvester verliet het veld. Beide boys hadden hun positieve bijdrage weer geleverd en de nieuwe speelwijze vroeg om net wat andere type spelers. Als trainers vinden we het fantastisch wat we een groep hebben waarbij de samenstelling bestaat uit goeie en gevarieerde spelers, zodat je jezelf als team waar nodig kan aanpassen naar wat een wedstrijd op dat moment van je vraagt.

Het werd een pittige 2de helft, met bij RVVH 2 sterke en snelle aanvallers waar we moeite mee hadden. Ook stond er een Slikkerveer waar RVVH het heel lastig mee had. Het werd een helft met veel strijd en passie van beide kanten en daarmee een finale waardig.

In de 37ste minuut brak Slikkerveer door. De aanval van links kwam aan de rechterkant terecht bij Nour. De vorig seizoen nog bij RVVH spelende aanvaller, nam sportieve wraak door de bal op maat af te leveren bij zijn teamgenoot Mike. Zonder enige twijfel haalde hij de trekker over en met een goed schot laag in de hoek werd de tussenstand verdubbeld naar 2-0! Het was een periode waarin Slikkerveer sterk bezig was en vanuit een hoekschop zelfs bijna 3-0 kon maken.

Waar Slikkerveer vergat de 3-0 te maken sloeg RVVH met nog iets meer dan een kwartier te gaan wel toe via een hoekschop. Het was de sterke spits die de bal het doel in kopte en daarmee nog meer spanning aan de wedstrijd gaf. Het laatste kwartier golfde het spel op en neer.

Het laatste gevaar kwam van RVVH zijde. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd een aantal meter naar binnen gelegd op een zeer gevaarlijke plek. Iedereen hield zijn adem in. De vrije trap ging gelukkig voor ons richting Ravi die de bal uit de lucht plukte. Niet veel later was het tijd op het inmiddels al aardig donker geworden veld van Bolnes.

Slikkerveer D1 mag zich (door de 3 overwinningen tegen de ploegen uit Ridderkerk) dit seizoen het beste D-team van Ridderkerk noemen! Een dikverdiende prijs voor Kevin, Rens, Danijal, Nick, Sven, Jassine, Nour, Ravi, Mike, Rick, Joshua, Silke, Silvester en Alejandro die in deze 3 weken slechts één tegengoal kregen en 18x scoorde!