Slikkerveer boekt belangrijke 1-0 overwinning op OHVV

Bekijk alle foto's van: 2015-04-26 Slikkerveer-OHVV>

Geplaatst op: 26-04-2015

In het thuisduel tegen OHVV was het voor Slikkerveer van groot belang om een overwinning te behalen gezien de stand op de ranglijst, waarin de rood-zwarten maar net boven de rode streep stonden. Ook voor de ploeg uit Oudenhoorn stond er veel op het spel, want zij staan op de allerlaatste plaats op de ranglijst en wilden ook punten pakken. In de openingsfase keken beide teams dan ook de eerste minuten de bekende kat uit de boom. Pas in de negende minuut kon het eerste schot op doel worden opgetekend. Vanaf de linkerkant zag Jason van den Berg zijn schot op het doel gepakt door de goalie van OHVV. Precies na een kwartier spelen was het wel raak. Hugo A-Tjak stuurde Steven van Dongen in het centrum diep en die schoot hard en laag de 1-0 binnen bij de eerste paal. Daarna leek Slikkerveer het op haar heupen te krijgen, want er volgden meerdere fraaie kansen op rij. In de 21-ste minuut zette Romano Niamut vanaf links voor, maar was doelman Groenendijk net iets eerder bij de bal dan Steven van Dongen. In de 27-ste minuut speelde Dymon Tewelde in de lucht Hugo A-Tjak aan, die de bal doorkopte op Steven van Dongen. Zijn inzet werd moeizaam gered door keeper Groenendijk. Een minuut later dacht iedereen dat de 2-0 in de maak was, want Richard Clement stuurde Steven van Dongen goed diep, die op zijn beurt langs de uitkomende Groenendijk schoot, maar de bal verdween echter via de verkeerde kant van de paal in het zijnet. In dezelfde minuut kreeg Steven van Dongen nog een grote kans na goed voorbereidende werk van Mike van Dongen, die vanaf de achterlijn uitstekend teruglegde, maar het schot van Steven verdween via de vingertoppen van de OHVV-doelman over het doel. Daarna kon OHVV langzaam aan ook in de wedstrijd komen. Een eerste afstandsschot in de 33-ste minuut verdween eenvoudig in de handen van Mitchel van der Spoel. Een minuutje later schoot Steven van Dongen nog een keer hard en laag in, maar de bal ging net naast. Daarna probeerde OHVV voor de rust nog de gelijkmaker te forceren. Een lobje van Yannick Ponit ging voorlangs in de 38-ste minuut en in de laatste minuut voor rust werd uit een hoekschop de rebound door Stephan Berkman ternauwernood uit doel gehouden door Mitchel van der Spoel. Slikkerveer ging zodoende met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de thee zakte Slikkerveer verder terug en probeerde het met snelle tegenaanvallen. OHVV kwam niet tot echt volledig uitgespeelde aanvallen, maar werd wel zeer gevaarlijk met schoten van de rand van de zestien. Zo scheerde een inzet van Chris Peters in de 50-ste minuut langs de kruising net naast en moest Mitchel van der Spoel twee keer op rij aan de bak om een hard laag schot te keren. Pas in de 80-ste minuut kreeg Slikkerveer nog weer een kans. Een voorzet vanaf de rechterflank van Steven van Dongen werd bij de tweede paal maar net gemist door de inkomende Ronald Capelle. Het slotakkoord was voor OHVV, dat de hele tweede helft het meeste balbezit had, maar zich beperkte tot afstandschoten. Een laag schot van invaller Ramon van der Bie in de 89-ste minuut was de laatste kans voor de bezoekers. Mitchel van der Spoel stond goed opgesteld en pakte de bal kundig, waardoor Slikkerveer een 1-0 overwinning kon bijschrijven en OHVV met lege handen bleef staan en nog verder in degradatiezorgen is beland. Aanstaande zondag 3 mei speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen AGE.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Mark Offerman, Vincent de Jong, Roy Schep, Mike van Dongen, Richard Clement, Dymon Tewelde (81 – Johan van Wijk), Steven van Dongen, Jason van den Berg (89 – Wesley Oorschot) en Romano Niamut (69 – Ronald Capelle).