Slikkerveer blijft steken op 2-2 tegen Besiktas

1-0
Bekijk alle foto's van: 2017-05-07 Slikkerveer - Besiktas>

Geplaatst op: 07-05-2017

In het duel tegen Besiktas stond er voor Slikkerveer niks meer op het spel. Toch kwam de ploeg van trainer Danny Wijnstekers voortvarend uit de startblokken. Meteen in de eerste minuut schoot Robert Kosten zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Maar nog geen minuut later lag de bal ook al in de touwen aan de andere kant. Slecht uitverdedigen van Slikkerveer bracht Besiktas in een zetel. Ersan Dervisoglu kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal beheerst binnen: 1-1. Daarna bleef Slikkerveer de aanval zoeken, al ging het niet in de hoogste versnelling, zoals we van Slikkerveer gewend zijn. In het eerste kwartier waren er nog kansen voor Rick Drenth, Robert Kosten, Jair Umarella, Cas Leenders en Steven van Dongen, maar de goalie van Besiktas stond steeds goed opgesteld. In de 18e minuut was het ‘eindelijk’ wel raak. Een voorzet van de op de linkerflank goed doorgelopen Damion Janssen naar Robert Kosten werd goed op waarde ingeschat. Het schot in de verre hoek was onhoudbaar: 2-1. Daarna leek Slikkerveer het wel te geloven en konden de bezoekers het initiatief naar zich toe trekken. Een laag schot van Deniz kon Mitchel van der Spoel op tijd uit de hoek wegtikken. Het laatste kwartier van de eerste helft was weer volledig voor Slikkerveer, dat kansen kreeg via Damion Janssen, Robert Kosten en tot tweemaal toe voor Steven van Dongen. Het bleef echter 2-1 bij rust.

In de tweede helft hield Slikkerveer het initiatief en kreeg Besiktas maar sporadisch een kansje. In de 51-ste minuut werd een schot van Steven van Dongen goed gepakt door Topaloglu. Drie minuten later leek Damion Janssen te gaan scoren. Op aangeven van Kenchi Orcadio stoomde hij op in het centrum van de aanval, maar zijn schot werd net over getikt. Daarna volgde een hard laag schot bij de eerste paal van Rick Drenth, dat ook werd gestopt. In de 58-ste minuut stoomde Valerio Vers op over de linkerflank. In het centrum werd Romano Niamut bereikt, die net te zacht lobte om de keeper te verrassen. In de 65-ste minuut viel plots aan de andere kant van het veld de 2-2 uit de lucht, na slecht wegwerken van de Slikkerveerse defensie. Huseyin Cobanoglu bedacht zich niet en schoot de bal listig in de hoek: 2-2. Daarna kreeg Slikkerveer nog kansen om toch nog de volle winst binnen te halen. Uit een pass van Iwan Tewelde omspeelde Robert Kosten al de keeper, maar kreeg hij de bal niet lekker mee, waarna een verdediger op tijd kon assisteren. Elf minuten voor tijd schoot Robert Kosten naast nadat Cas Leenders een schot van Kevin Birahij op hem had teruggelegd. In de slotfase leek er alsnog een winnaar te komen. Niet alleen Slikkerveer had daarop kansen, maar zeker ook Besiktas, dat met Deniz en Tahiroglu nog twee hele grote kansen kreeg, maar telkens Mitchel van der Spoel op hun weg tegenkwamen. Het bleef zodoende bij de 2-2. Komende zondag wacht de laatste competitiewedstrijd om 14.00 uur uit bij CKC in Kralingseveer.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Valerio Vers (73 – Kevin Birahij), Damion Janssen, Romano Niamut, Rick Drenth (66 – Steven de la Rambelje), Steven van Dongen, Jair Umarella en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x