Slikkerveer bij SCO ’63 met 3-1 onderuit

Bekijk alle foto's van: 2013-11-10 SCO ´63 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 10-11-2013

Voor aanvang van het duel tussen Slikkerveer en SCO ’63 werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Slikkerveerder Frank Kieboom eerder deze week. In Spijkenisse startte de ploeg van trainer Richard Mank stroef. Op het harde en vlakke kunstgras bleek het moeilijk combineren, waardoor het verzorgde voetbal van Slikkerveer vaak eenvoudig kon worden ontrafeld door een Spijkenisser been, om vervolgens bijna direct voor de lange bal naar voren te kiezen. Zo kwamen er in de openingsfase al meteen twee kansjes voor de thuisploeg, maar Slikkerveer kwam daarbij goed weg. De eerste keer was het buitenspel en de tweede kans werd van dichtbij in het zijnet geschoten. Daarna trok Slikkerveer het initiatief meer naar zich toe en kreeg het zelf ook kansen. Casper Gerritse leek te gaan scoren, maar een alles of niets poging van een verdediger bleek alles te worden. In de 25-ste minuut kopte Robert Kosten eerst naast het doel om in dezelfde minuut op aangeven van Hugo A-Tjak de bal laag in te schieten, maar de keeper kon redden. Slikkerveer voerder de druk flink op en leek SCO ’63 goed klem te zetten. Nog geen minuut later leek het wel een flipperkast, toen eerst Robert Kosten op doel schoot, maar de keeper redde, waarna Casper Gerritse in de rebound tegen de paal schoot. Terwijl de aanval doorliep slingerde Mike van Dongen de bal goed voor het doel, maar kopte Casper Gerritse de bal voorlangs. Zeven minuten voor rust kreeg Slikkerveer het eerste teken, dat de thuisclub toch wel erg gevaarlijk kan zijn in de omschakeling. Een snelle counter werd in de 37-ste minuut net naast geschoten en twee minuten later moest Mitchel van der Spoel redding brengen. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Casper Gerritse voor Slikkerveer de laatste scoringskans, maar zijn schot ging voorlangs.
In de tweede helft stond Slikkerveer nog na te genieten van thee, want voor het er erg in had stond het met 1-0 achter. Een aanval over de linkerflank werd goed voorgegeven, waarna Melvin Schouten van dichtbij mocht binnen schieten: 1-0. Een minuut later had Slikkerveer langszij kunnen en moeten komen. Een voorzet van Casper Gerritse werd voor het doel door Steven van Dongen net naast de verkeerde kant van de paal gekopt. Waar de aanvallen van Slikkerveer over veel schijven liep, daar was SCO ’63 snel en nauwkeurig in het aanspelen van haar aanvallers. Kevin Delgado Alves werd in de 54-ste minuut de diepte ingestuurd en met een hard schot verschalkte hij Van der Spoel: 2-0. Slikkerveer begreep, dat als het nog iets van de wedstrijd kon maken er nu een aansluitingstreffer geproduceerd moest worden. Nadat er eerst al kansjes waren voor Steven van Dongen en Hugo A-Tjak, daar kwam in de 65-ste minuut de aansluitingstreffer. Het voorbereidende werk was van Steven van Dongen en Robert Kosten, waarna Mark Offerman  de voorzet op maat bij Mike van Dongen wist te krijgen, die van dichtbij de 2-1 aantekende. Slikkerveer kreeg op dat moment het geloof weer even terug, maar SCO ’63 posteerde een extra verdediger in het centrum erbij en speelde nog meer dan daarvoor op een snelle uitbraak. In de 70-ste minuut werd een messcherpe aanval over de rechterflank gevolgd met een prima voorzet op de in het centrum meegekomen Cesar da Lopes, die de bal hard inkopte: 3-1. Hiermee viel de wedstrijd in het bekende slot en lukte het Slikkerveer niet meer om het tij te keren. Alleen Ruben Silva Lopez kreeg nog een paar kleine kansjes, maar ook SCO ’63 was nog een keer dichtbij. Het bleef bij de 3-1 eindstand in deze al met al sportieve wedstrijd, die zeer goed werd aangevoeld en gefloten door scheidsrechter Oskam. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen Spartaan ’20.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Kenji Nakano, Kevin Birahij (73 - Mark Offerman) , Mike van Dongen, Steven van Dongen, Casper Gerritse en Robert Kosten (54 – Ruben Silva Lopez).