Slikkerveer besluit competitie als negende

Bekijk alle foto's van: 2015-05-10 OVV-Slikkerveer>

Geplaatst op: 10-05-2015

Het slotduel in de competitie tussen Slikkerveer en OVV werd in Oostvoorne afgewerkt onder een stralend zonnetje met voor beide teams niet meer op het spel, dan de eer en de eindstand op de ranglijst. Johan van Wijk startte vandaag sinds september weer voor het eerst in de basis en was meteen tot aanvoerder gebombardeerd in zijn afscheidswedstrijd.

In de openingsfase keken beide teams de bekende kat uit de boom en bleef het spel beperkt tot het middenveld. Pas in de elfde minuut kon de eerste echte kans genoteerd worden. OVV’er Christiaan de Loor kopte uit een hoekschop een paar meter naast. De eerste kans voor Slikkerveer leek meteen raak. In de 23-ste minuut was Ruben Silva Lopez ontsnapt in het centrum, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 25-ste minuut schoot Lopez eerst nog naast en een minuut later leek bij wel op weg naar de openingstreffer. Echter onbaatzuchtig probeerde hij Johan van Wijk te bereiken en kwam de bal niet goed aan, terwijl hij er zelf het beste voor leek te staan. In deze periode van de wedstrijd golfde het spel aardig op en neer en was ook OHVV dichtbij een treffer, maar Mitchel van der Spoel doorzag het lobje van Danny van der Spuij en tikte de bal naast. Pas in de slotfase van de eerste helft konden de bezoekers weer opveren van de banken. In de 42-ste minuut zette Ruben Silva Lopez goed voor vanaf de linkerflank op Afendy Roehoeputij, maar zijn inzet ging voorlangs. eEen minuut later leek Afendy Roehoeputij een doelpunt op zijn slof te hebben, maar zijn volley ging net naast het doel. Zodoende bleef het 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer iets te slap uit de kleedkamer en kreeg het meteen een treffer om de oren in de 46-ste minuut. Een vrije trap van Pascal van Hulst krulde precies langs de muur in de verre hoek: 1-0. Daarna bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Een kopbal van Johan van Wijk ging net over het doel en een schot van OVV’er Alexander Baartman landde precies boven op de lat. Daarna volgden nog afstandsschoten van Roy Schep en Johan van Wijk, maar de laatste was niet hard genoeg om de keeper van de thuisclub te verrassen. Dat was tevens het moment om Johan van Wijk met een applauswissel naar de kant te halen in de 58-ste minuut en te bedanken met een fraaie bos bloemen namens het bestuur van Slikkerveer. Johan werd vervangen door Jason van den Berg. In de 61-ste minuut leek Afendy Roehoeputij op weg naar de gelijkmaker, maar een vreemde stuit van de bal zorgde ervoor dat zijn schot niet al te lastig was om de keeper van OVV te verrassen. In deze periode bleef Slikkerveer aanvallend voetballen en probeerde het voornamelijk met schoten uit de tweede lijn. Een schot van Mike van Dongen belandde weliswaar tegen de arm van een speler van OVV, maar scheidsrechter Van Sprang, die een makkelijke middag had, zag er geen kwaad in. In de tegenaanval die volgde werd er niet doortastend opgetreden in de Slikkerveerse defensie, waardoor Pascal van Hulst in de 68-ste minuut oog in oog kwam te staan met Mitchel van der Spoel. Een prachtige lob betekende echter meteen de 2-0 op het scorebord. Vier minuten later was de wedstrijd gespeeld, want bij een volgende aanval van OVV was het weer raak. Dit keer scoorde Alexander Wagner voor de thuisclub met een harde volley. De ploeg van trainer Richard Mank bleef aanvallen. In de 79-ste minuut kreeg Afendy Roehoeputij loon naar werken en versnelde door het centrum langs de verdediging en tikte de bal eenvoudig langs de doelman binnen: 3-1. Dit zou tevens de eindstand worden, want gescoord werd er verder niet meer in dit laatste duel van deze competitie. Slikkerveer eindigde dit seizoen in de tweede klasse D op een negende plaats met 33 punten uit 26 duels.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Vincent de Jong (69 – Romano Niamut), Steven de la Rambelje (62 – Mark Offerman), Ronald Capelle, Mike van Dongen, Richard Clement, Afendy Roehoeputij, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez en Johan van Wijk (58 – Jason van den Berg).