Slikkerveer bekert verder ten koste van Rozenburg

slikkerveer-bekert-verder-ten-koste-van-rozenburg

Geplaatst op: 24-10-2013

Door Jeroen Capelle en Stefan van Buuren

Met een compleet gewijzigd elftal trad Slikkerveer aan tegen Rozenburg voor de 'Regio Rijnmond Cup'. Sommige toeschouwers dachten het tweede elftal op het veld te herkennen, maar aangezien het toernooi is bestemd voor eerste elftallen kon dit natuurlijk niet het geval zijn. Of misschien toch wel… In de zoektocht naar gelijkwaardige tegenstanders voor het tweede elftal is besloten dat Jong Slikkerveer, onder de vlag van Slikkerveer 1, haar pijlen mocht richten op de 'Regio Rijnmond Cup'.

Na de winst in de voorbereiding tegen het eerste elftal van 's Gravendeel 1 (za, 3e klasse - zie verslag hier) was het tijd voor de jongelingen van Danny en Ashrul om weer een stapje te maken en Rozenburg 1 (za, 2e klasse) het vuur aan de schenen te leggen. Dankzij een dubbele wedstrijdbespreking - Ashrul is druk aan het oefenen voor zijn TC3 - was het duidelijk wat de bedoeling was deze wedstrijd: er moest weer eens verzorgd worden opgebouwd en meer druk worden gegeven bij balverlies, want het leek helemaal nergens meer op de afgelopen weken.

Slikkerveer begon de eerste minuten goed aan de wedstrijd, precies zoals de trainers voor ogen hadden. Het wedstrijdbeeld keerde echter al snel, omdat de verdediging (wederom) niet attent genoeg was. Een lange bal werd door Rozenburg achter de verdediging gelegd. Waar de spits van de rood-gelen op dat moment wel buitenspel stond, kwam de rechtsbuiten attent achter de verdediging vandaan en faalde niet toen hij een-op-een op Rick Schouten kwam aflopen. 0-1.
Lang duurde de achterstand niet. Een paar minuten later wist aanvoerder Danny Rijnberk met een lange bal de dieplopende Jair Umarella te bereiken, die de bal behendig meenam en knap het net wist te vinden. 1-1.

Slikkerveer probeerde de score uit te breiden, maar mede door de slordige passing werd de aanval te weinig bereikt. Het was wederom een lange bal van Rozenburg, ditmaal op voormalig Dordrecht-speler Nick de Bil, die de buitenspelval wist te ontlopen en zo alleen op de keeper af kon lopen. 1-2.

In de tweede periode van de wedstrijd begon Slikkerveer zoals zij aan de wedstrijd begonnen was. Geduldig werd de aanval gezocht en de bal in de ploeg gehouden. Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker.
Na ongeveer een kwartier spelen was het Chris Hristov die onderuit werd gehaald in de zestien waarna de leidsman naar de stip wees. Colin van Driel - die duidelijk erg onder de indruk was van de opmerkingen van zijn tegenstander - miste in eerste instantie maar wist uit de rebound, bekomen van zijn zenuwen, vol overtuiging de bal er alsnog in te schieten.

Niet al te lang hierna besloot aanvoerder Danny Rijnberk zichzelf, door het maken van een harde en onnodige overtreding, met rood van het veld te verwijderen. Dit deed hij naar eigen zeggen als experiment om erachter te komen of het team ook met 10 tegen 11 nog in het laatste halfuur tot scoren zou komen.

Ondanks het numerieke overwicht hadden de gasten moeite om Slikkerveer in deze fase vast te zetten. Omdat er zelfs met een man meer niet goed druk werd gezet op de verdediging van Slikkerveer kon de bal rustig worden rondgespeeld achterin. Na enkele grote kansen van onder andere Jeroen en Jair, en nog een goede kans voor Rozenburg was het tijd voor penalties. Waar het aan Rick Schouten was om voor de zoveelste keer deze avond in de weg te gaan liggen.

Over de uitkomst bestond geen enkele twijfel: dit hadden we vaker gedaan dus dat zou wel goedkomen. Na een misser van Rozenburg en een goede redding van Rick Schouten was het aan Jeroen om zijn zogezegde specialiteit te tonen. Omdat de paal ineens in de weg stond, was het aan eerstejaarssenior Kenchi Orcadio om uiteindelijk de wedstrijd te beslissen. Gelukkig deed hij precies wat er van hem gevraagd werd en kon Jong Slikkerveer wederom ongeslagen het hoofdveld verlaten.

Naast het feit dat duidelijk is geworden dat scoren met 10 tegen 11 in de laatste minuten te lastig lijkt, kunnen er nog meer belangrijke conclusies worden getrokken uit het experiment van captain Danny:
● Slikkerveer 2 is met 10 man nog altijd dreigender dan Rozenburg 1 met 11.
● Met 11 man hoef je een stuk minder te lopen (aldus Colin met kramp in beide kuiten).
● Zelfs JC7 kan missen.

Ondanks dat geen van ons waarschijnlijk ooit zal bereiken wat Nick de Bil heeft bereikt, blijven wij vol trots schrijven over een tweede elftal dat zich thuis, als Galliërs met toverdrank, succesvol verweerdt tegen eerste elftallen.

Opstelling:
Rick Schouten, Jelle van der Padt (’65 Stefan van Buuren), Kenchi Orcadio, Danny Rijnberk, Daniel Vinke, Robin Westerman (’45 Cliff Santos Monteiro), Colin van Driel, Dion Groenenboom, Chris Hristov, Jeffrey Jansen (’45 Jeroen Capelle), Jair Umarella.