Slikkerveer behaalt 0-0 gelijkspel bij Kocatepe

Bekijk alle foto's van: 2016-05-01 Kocatepe - Slikkerveer>

Geplaatst op: 01-05-2016

De voorlaatste competitiewedstrijd speelde Slikkerveer aan de Oldegaarde tegen het Rotterdamse Kocatepe. Waar Slikkerveer nog strijdend is voor lijfsbehoud van de tweede klas, daar is Kocatepe al zeker van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de eerste klas. Het verschil was op het veld echter niet te merken. Beide ploegen speelden voor de winst en dat leverde een dynamische wedstrijd op, waarin tot aan de zestien aardig goed werd gevoetbald, maar waarbij de slotpass of het schot op doel geen groot gevaar wist te stichten. Na 90 minuten voetbal bleef het namelijk 0-0.

Pas in de 14e minuut kon de eerste echte kans van de wedstrijd worden genoteerd. Een vrije trap van Kocatepe verdween echter zelfs over de ballenvanger. In de 19e minuut was Jair Umarella voor Slikkerveer dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot van dichtbij was te zacht om de keeper van Kocatepe te verschalken. Vier munten later moest Rick Schouten op een vrije trap van de thuisclub ook handelend optreden, maar dat deed hij secuur. Halverwege de eerste helft moest Afendy Roehoeputij er met een blessure af, waardoor Ronald Capelle als linksachter erin kwam. Vijf minuten voor de rust redde Rick Schouten knap op een harde inzet bij de eerste paal, door de bal met de voeten tot hoekschop te werken.

Waar het voor de thee behoorlijk gelijk op ging, daar was het in de tweede helft met name Slikkerveer dat aandrong op het doel van Kocatepe. In het begin van de tweede helft liet Ruben Silva Lopes zich tweemaal gelden, maar kon de doelman telkens redding brengen. In de 26-ste minuut zette Jason van den Berg de doorgelopen Romano Niamut goed vrij, maar was ook de keeper dit keer als eerste bij de bal. Ook Hugo A-Tjak liet zich vanaf de linkerflank meermalen zien met zijn bekende dribbels. Na de bal goed opzij te hebben gelegd op Ruben Silva Lopes schoot deze echter net over. In de 74-ste minuut probeerde A-Tjak het zelf met een schot, maar dat ging voorlangs. In de laatste tien minuten waren bij een aantal spelers de krachten aardig aangesproken, waardoor het hoge tempo niet altijd meer kon worden aangehouden. Dit zorgde er ook meteen voor dat Kocatepe ook nog een aantal kansen wist af te dwingen, maar Rick Schouten stond goed op zijn post om alle ballen op doel weg te ranselen. Hij werd daarbij geholpen door de verdediging onder leiding van aanvoerder Vincent de Jong, die het snelle aanvalsspel van Kocatepe tijdig wist te ontregelen. In blessuretijd had Vincent de Jong de winnende treffer nog bijna op het hoofd gekregen. Een prima voorzet van Hugo A-Tjak vanaf de linkerflank werd in het centrum maar net over het doel gekopt. Dat was tevens de laatste actie in de wedstrijd, waarna de goed leidende scheidsrechter van Hees voor het einde floot.

Door het gelijkspel blijft Slikkerveer op de tiende plaats staan, maar door de winst van GLZ Delfshaven is de voorsprong geslonken tot twee punten met een wedstrijd meer gespeeld. Komende zondag is Slikkerveer vrij en op Tweede Pinksterdag maandag 14 mei wordt om 14.00 uur de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld op het eigen Reijerpark tegen Spartaan ´20.

Opstelling: Rick Schouten, Jeroen Capelle, Kenchi Orcadio, Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij (36 – Ronald Capelle), Romano Niamut, Damion Janssen, Jair Umarella, Jason van den Berg (84 – Steven de la Rambelje), Ruben Silva Lopez en Hugo A-Tjak.