Slikkerveer begint met 2-0 winst op JHR

Bekijk alle foto's van: 2016-01-24 Slikkerveer - JHR>

Geplaatst op: 24-01-2016

De tweede competitiehelft begon voor Slikkerveer goed. Tegen het eveneens laaggeklasseerde JHR won de ploeg van trainer Danny Wijnstekers met 2-0.

In het begin van het duel speelde het spel zich met name af op het middenveld. Pas in de achtste minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans. Jason van den Berg schoot een bal met een sierlijke krul in de verre hoek, maar de bal verdween ook net over de lat. In de vijftiende minuut was het wel raak. Een hoekschop vanaf de rechterflank door Romano Niamut werd in het centrum precies hard genoeg ingekopt door Kenchi Orcadio: 1-0. Daarna moesten de bezoekers hun verdedigende stellingen wat vaker verlaten om de achterstand ongedaan te maken. Dit gaf Slikkerveer ook meteen wat meer ruimte. In de 23-ste minuut ging Ruben Silva Lopez goed door op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte Robert Kosten wel, maar doordat de bal wat achter hem terecht was gekomen leek de kans al voorbij te zijn. Met door goed te draaien kon toch nog verrassend worden ingeschoten, maar ging de bal helaas voorlangs. Pas in de 29-ste minuut moest ook Mitchel van der Spoel handelend in actie komen. Een vrije trap werd hard en laag ingeschoten, maar de bal werd keurig gepakt door de aanvoerder van Slikkerveer. Voor rust kreeg Slikkerveer nog twee kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een afstandsschot van Ruben Silva Lopez leek wat opportunistisch gedaan van net over de middenlijn en ging naast, maar de doelman van JHR stond inderdaad iets te ver voor zijn doel. In de 37-ste minuut werd een strakke voorzet van Jason van den Berg net nog genoeg aangeraakt door doelman Gambier van JHR, zodat de mee opgekomen Slikkerveer-aanvallers er niet bij konden. Het bleef zodoende bij een 1-0 stand bij rust.

In de tweede helft ging Slikkerveer door met aanvallen. In de 47-ste minuut werd Ruben Silva Lopez gelanceerd in de diepte op de rechterflank. Waar iedereen een voorzet verwachtte verraste hij met een hard schot op doel, dat werd verschalkt door Gambier. In de 55-ste minuut was het wederom Gambier die een zeker lijkende treffer voorkwam. Robert Kosten zette Ruben Silva Lopez vrij voor de doelman van JHR, maar het fraaie lobje werd net over de lat getikt. Een minuutje later was het Jair Umarella die zelf wel het doel in gleed, maar de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn zag gaan. Daarna volgde een periode waarin het spel over en weer golfde zonder dat er echte kansen genoteerd konden worden. JHR kreeg een paar kleine kansjes, maar zag steeds Mitchel van der Spoel goed opgesteld staan. In de 79-ste minuut leek invaller Wesley Oorschot op weg naar een treffer. Hij onderschept slim een terugspeelbal en omspeelde de uitkomende doelman Gambier. Alleen was het te ver uitgeweken naar de achterlijn om de bal er zelf ook nog in te kunnen schieten. Vijf minuten later werd Ruben Silva Lopez weer diep gestuurd. In het centrum waren een aantal Slikkerveer mee opgekomen, maar Ruben´s schot werd bij de eerste paal tot corner verwerkt. In de 85-ste minuut was het wel raak. Damion Janssen heroverde de bal op de linkerflank en zette prima voor op Ruben Silva Lopez, die zich niet bedacht en hard en hoog binnen werkte: 2-0. Hiermee was de wedstrijd ook meteen gespeeld al kreeg Slikkerveer nog een paar kansjes om de score verder te vergrootten. Het bleef bij de 2-0, waarmee Slikkerveer een verdiende overwinning boekte en op de ranglijst weer de aansluiting maakt met de middenmoot, maar nog niet uit de degradatiezorgen is.

Komende zondag 31 januari wacht om 14.30 uur een uitwedstrijd bij GLZ Delshaven.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Kenchi Orcardio, Valerio Vers, Hugo A-Tjak, Damion Janssen, Jason van den Berg, Jair Umarella (71 – Wesley Oorschot), Romano Niamut, Robert Kosten (78 – Afendy Roehoeputij) en Ruben Silva Lopez.