Slikkerveer A1 wint met 4-2 van Spartaan ´20 A2

Geplaatst op: 08-04-2013

Helaas heeft u, trouwe lezer(innen/essen) van dit schrijven, het verslag moeten missen van de partij gespeeld tegen De Zwerver. De temperatuur alhier noopte ondergetekende om er even een weekje tussenuit te gaan om te genieten van de cultuur en de gastvrijheid in Curacao. Aangezien Mitsjul zijn laptop niet had meegenomen en verder niemand de ondankbare taak van journalist op zich nam, ben ik te rade gegaan bij de rest van de HDI-Gerling brigade om zodoende alle doelpuntenmakers te vermelden na de monsterscore (9-0!) tegen de hekkensluiter van Hoofdklasse E. En wat bleek; iedereen had gescoord op de drie-eiige tweeling van FC Terwelde na (sorry boys….).

Vandaag dus de topper tegen Spartaan ’20 dat tweede staat in deze competitie. Aan de Oldegaarde had Slikkerveer de drie punten al meegenomen naar het Sliknest en vol vertrouwen werd deze wedstrijd tegemoet gezien. Op het laatste moment moest de basiself nog worden gewijzigd (tijd is tijd, heren…) en om 15.15 uur mocht de bal de eerste omwenteling maken. Slikkerveer startte (zoals zo vaak deze competitie) rommelig maar toch was de eerste kans voor Aleks edoch de keeper pareerde zijn inzet. Huub (had heel de week uitgekeken naar deze match) passeerde op zijn akkertje vier man maar kwam helaas een stap te kort om doeltreffend uit te halen. Doni kopte een voorzet van Leks in de handen van de keeper en uit een onoverzichtelijke situatie (bal wel of niet over de lijn) werd de bal uit de zestien gecaramboleerd. Aan de andere kant moest Rikkie handelend optreden en ging de rebound maar net over. Ramona knalde een vrije trap net naast maar even later was het dan toch raak. Een goede actie van onze nummer 10 werd door de attente Robbert (in het veld gekomen voor Booi) doeltreffend afgerond. Toch was het spel nog slordig en de passes kwamen door iets te ongeconcentreerd spelen vaak net niet aan. Toch werd de score vlak voor rust verdubbeld. Een werkelijk briljante pass van Ramona waar Aleks wel raad mee wist. Met zijn linkervlerk zette hij direct voor en simpel kon onze spits binnentikken. Voorwaar een fraaie treffer. “Het staat goed”, stelde coach Ernst tevreden en spoorde zijn mannen om maar voor die derde goal te gaan om zodoende de tegenstander murw te spelen. En die derde goal kwam ook…..en hoe! Huub  sneed van rechts naar links naar binnen (goed ruimte gecreëerd door Dimma) en haalde verwoestend met zijn verkeerde rechterbeen (links dus) steenhard uit. Als een granaat sloeg de bal tegen de touwen en zo blij als een shrimp die de paella-pan ontliep (komen we nog op terug) liet hij zich de felicitaties welgevallen. Spartaan ’20 raakte geïrriteerd en in de dug-out hadden we een scenario van 5 of 6-0 in gedachten. Niets was minder waar: door niet rigoureus ingrijpen lag de bal pardoes op de stip en werd de bal achter onze aanvoerder geschoten. Een terugspeelbal van Dy ging bijna het doel in (molshoop….) maar toch had Spartaan “20 even later de aansluitingstreffer te pakken. Wederom door niet accuraat ingrijpen moet Rikkie voor de tweede maal de bal uit het netje halen.

Ondertussen kwam Kenchi zich melden voor de vermoeide en ietwat geblesseerde Dimma (excuses aanvaard) maar lang duurde zijn invalbeurt niet. Na slechts één minuut (toch geen vermoeidheid…?) moest hij zich al laten vervangen door Mitsj en ook Weslie kwam de gelederen versterken. Het was billenknijpen langs de lijn en de gelijkmaker had zomaar kunnen vallen. Toch was het de HDI-Gerling brigade dat vlak voor tijd nog scoorde. Robbert kapte twee man en gaf Huub een niet te missen kans (hoewel….je raakte hem niet helemaal jofel, toch..) en zodoende werd de winst veilig gesteld.

We doen door deze overwinning nog volop mee voor de derde periode dus wellicht gloort er nog iets moois aan de horizon. Het kampioenschap is inmiddels uit het zicht verdwenen daar SHO vandaag de schaal in ontvangst heeft genomen middels een winst partij tegen Kotacepe. Vanaf deze plaats feliciteren wij onze vrienden uit Oud Beyerland in de wetenschap dat we toch maar mooi twee keer hebben gewonnen tegen deze tegenstander (lichte pleister op de wonde). Na afloop werden alle boys verwacht in de bestuurskamer waar een anoniem persoon (zo goed, Huub’s moeder….) ons verwende met zelf gemaakte paella en tortilla. Een culinair hoogtepunt waar de leiders/trainers overigens wel een traditie van willen maken. De drankjes gingen er goed in (de rol van ober gaat je prima af, Robbert…) en kunnen we spreken van een zeer geslaagd samenzijn. Nu nog twee partijen winnen en dan op naar het toetje wat nacompetitie heet. Succes allen!