Slikkerveer A1 - Spirit A1

Geplaatst op: 06-10-2012

Toch wel lekker dat kunstgras, want ondanks de hevige regenval de afgelopen week kon de HDI Gerling equipe daardoor dus vandaag aan de bak tegen Spirit die een puntje boven ons stonden. Na de deceptie vorige week tegen Capelle tijd dus voor sportieve rancune. Zonder de Tank (ziek) en Gwendell (zat zijn laatste van 7 wedstrijden schorsing uit) werd er om 15.00 uur afgetrapt en Slikkerveer mocht van haar opponent het spel maken. Het balbezit was zo’n 80/20% in het voordeel maar tot kansen leidde dit niet. Spirit vond dit prima en door twee foutjes achterin werd de rust bereikt met een evenzo grote achterstand. Enige wapenfeit in de eerste helft was een bekeken balletje van Rick die op de lat uiteen spatte.

Tijdens de pauze sprak coach Ernst zijn discipelen rustig (zoals altijd) toe en drukte een ieder op het hart om in een hogere versnelling te gaan spelen. Ook de loopacties zonder bal (uit de dekking komen; tegenstander los laten) moesten beter en eensgezind werd er aan de tweede helft begonnen. Ruben kwam in het veld voor Rick en direct werd tegenstander Spirit onder druk gezet. Na een splijtende pass van Romano kwam Robert net een stap te laat om doeltreffend uit te halen en Ruub schoot na een individuele actie net over. Slikkerveer A1 deelde de lakens uit en kans na kans reeg zich aaneen. Kleine opsomming: Robert via de lat over, nogmaals Robert tot twee keer toe op de keeper en Romano net naast. Booi kwam de vermoeide Rootje vervangen en eindelijk was daar dan de aansluitingstreffer. Alex speelde zich prima vrij en beheerst schoof hij de bal onder de voortreffelijke keeper door. Dij maakte plaats voor Dimma en massaal ging de HDI Gerling formatie op jacht naar meer. Ruben speelde zijn tegenstander slim uit en kwam oog in oog met de keeper maar tergend langzaam ging de bal langs de verkeerde kant van de paal (in gedachten had hij hem al binnen geschoven).

Ook Dijon kwam binnen de gelederen (reserves hadden allen overigens een prima invalbeurt) voor Alex en uit een corner kwam de bal in de zestien terecht. Interim journalist Mitch wist deze bal op de juiste wijze te taxeren en met een ferme knik belandde de bal tegen de touwen. Zo blij als een kwal in het maanlicht liet hij zich bejubelen en was hij het middelpunt van vreugde en jolijt. Een o zo verdiend punt maar zat er wellicht nog meer in? Spirit maakte een aangeslagen indruk en Slikkerveer wilde alle punten op het Sliknest houden. Dimma haalde verwoestend uit maar vond zijn meerdere in de goalie. Robert won op kracht (zoals afgesproken) een duel en met een gangetje van 150 km per uur spatte ook deze bal op de lat uiteen. Dimma ging voor de rebound maar kwam net niet lekker uit om de bal binnen te koppen. Kunnen we achteraf tevreden zijn met dit gelijkspel?

Gezien het krachtsverschil in de tweede helft misschien niet maar uiteraard zijn we positief en kunnen we concluderen dat dit Slikkerveer A1 ook na een achterstand bereid is te knokken voor een goed resultaat. Oh ja, speciaal voor de voormalige terreinknecht Aai: eindstand aldus 2-2! Coach Ernst complimenteerde zijn boys (in het bijzonder de FC Terwelde….) en ziet perspectief voor de komende wedstrijden. Dinsdag wordt er niet getraind maar geoefend tegen Excelsior op Woudestein. Ook niet verkeerd natuurlijk!