Slikkerveer A1 – Pelikaan A1 (1e wedstrijd promotie vierde divisie)

Geplaatst op: 19-05-2013

“Gezonde spanning”.

Aldus startte “boss Neeskens” zijn betoog en inderdaad heb je dat nodig om tot een topprestatie te geraken (zag ik hem zelf nou stiekem een shaggie draaien…?).

Relaxed en ontspannen was er van de week getraind en het interview vooraf was zeer verrassend (afgenomen door de heren Kosten en Da Silva) maar Huub….zie je me nou echt gesluierd op een kameel in de dorre, droge woestijnvlakte van Abu Dhabi ronddabberen?!

Om drie uur werd er afgetrapt (nadat het Wim Vlasblom toernooi was afgerond) maar helaas  zonder de geschorste Romano en de nog geblesseerde Iwan en Gwendell en zoals aangehaald was het Zwijndrechtse Pelikaan de tegenstander die verrassend genoeg Spartaan ’20 in een eerder stadium uitschakelde na twee wedstrijden.

De eerste minuten was het vooral een beetje aftasten maar Pelikaan had de eerste kans die over werd geschoten. Na vijf minuten wederom een kans voor de gasten nadat een middenvelder vrij baan kreeg en uit de rug van één onzer middenvelders liep. Toch kwam Slikkerveer op voorsprong: een fraaie uittrap van Rick werd in de midden verlengd door Dion en Alexander stelde de attent meegelopen Robert in staat om de score te openen. Even later had Alexander zelfs de gelegenheid om de score te verdubbelen maar zijn inzet belandde op de paal. Toch kwam de 2-0 op het scorebord: Alexander tikte de bal simpel binnen na een goede één/twee tussen Dion en Robin. De derde treffer had zomaar kunnen vallen (fraaie steekbal Kenny op Robert) maar helaas moest Rick de trieste gang naar het net maken nadat wederom een middenvelder van Pelikaan alle ruimte kreeg en simpel kon doorlopen. Slikkerveer ging onverdroten verder met aanvallen en nadat Robert na een aantal klutsballen de paal teisterde, waren we in de 35e minuut getuige van een wonderschone treffer. Ruben speelde zich op de linkerkant vrij en vanaf zo’n dertig (!) meter joeg hij de bal tegen de touwen. Als een granaat sloeg de bal achter de verbouwereerde keeper tegen de touwen en de schroeiplek in het net verraadde de kracht van dit schot. Voorwaar een vorm van virtuositeit en massaal liet onze kleine spits zich langs de lijn bejubelen door ploeggenoten en leiders. Jammerlijk genoeg konden we deze stand niet meenemen naar de kleedkamer voor een bakkie thee want uit een vrije trap vanaf de rechterkant werd de bal direct achter Rick binnengedraaid.

Coach Ernst was tevreden over het vertoonde spel maar haalde terecht aan dat er in de tweede helft wellicht uit een ander vaatje getapt moest  gaan worden aangezien tegenstander Pelikaan er het natuurlijk niet bij zou gaan laten zitten. Om de aanvalsdriften van onze opponent enigszins te beteugelen, maakte Damian plaats voor Wesley en kwam Valerio in het veld voor Dion. De partij werd iets grimmiger (in een overigens zeer sportieve wedstrijd) hetgeen een Peli op geel kwam te staan. Na een ongelukkige actie in de zestien belandde de bal op de stip. Rick concentreerde zich en met een katachtige reflex wist hij de inzet te pareren. Een klasse actie en meteen werd de aanval gezocht. Valerio speelde Wesley (overigens werd A2 in de rust nog gehuldigd met het behaalde kampioenschap: proficiat boys!) aan en ternauwernood kon de keeper van Pelikaan deze inzet verijdelen. Mitchel kwam de geblesseerde Boy vervangen en Eren kwam de gelederen versterken voor Alexander. Door niet rigoureus ingrijpen achterin was er wederom vrij baan en werd de gelijkmaker binnengeschoten. De tijd was te kort om er nog een overwinning uit te slepen en eerlijk gezegd had beide partijen vrede met deze uitslag. Opmerkelijk vandaag was dat maar liefst drie spelers van Slikkerveer kramp (!) kregen en als tevens een aantal spelers hun normale niveau niet halen (zeker in de tweede helft) dan moet je stellen dat een gelijkspel tegen deze tegenstander een prima resultaat is. Aanstaande maandag  dus de return (12.30 uur) in Zwijndrecht waar Pelikaan het thuisvoordeel heeft en als favoriet wordt getipt. Ik verwacht een getergd Slikkerveer aan de meet….
Succes boys!