Slikkerveer A1 - Nieuwenhoorn A1

Geplaatst op: 20-08-2012

De tweede krachtmeting binnen 2 dagen voor het keurkorps van de HDI Gerling brigade. Nog maar nauwelijks bekomen van de wedstrijd gespeeld onder snikhete omstandigheden tegen C.K.C, moest nu dus de strijd worden aangebonden tegen Nieuwenhoorn (getraind door een oude bekende). Romain en Rick zijn nog steeds herstellende van hun blessures en ook Dijmon vestigde zich met een enkelblessure op de bank. Tevens waren de vakantievierende Robert en Mitchel nog niet aanwezig. Het begin van deze wedstrijd verliep dramatisch en het mag een wonder zijn dat de tegenstander ons niet op een achterstand zette.

Veel te slap werd er begonnen maar toch was het Slikkerveer dat totaal onverwachts op voorsprong kwam. Dion mocht met behulp van de keeper vrij inschieten. Lorenzo ("los") kwam nog tot tweemaal toe gevaarlijk uit maar deze acties liepen fortuinlijk af. Na zo'n vijftien minuten spelen kwam Slikkerveer meer aan voetballen toe en uit een voorzet van Rick kon de keeper van Nieuwenhoorn een kopbal van Alex nog maar ternauwernood redden. Damion (goede loopacties maar probeer te doseren) kwam in scoringspositie maar knalde over het doel. Dion (toch nog één keer....) had veel ruimte op links na een pass van Romano maar kon de bal niet onder controle krijgen. Na een schermutseling op het middenveld werd Kenchi neergelegd. De scheidsrechter ontging dit maar de reactie van Kenchi kan dus echt niet en terecht werd hij met rood naar de kleedkamer gestuurd waardoor hem een fikse schorsing boven het hoofd hangt. Nog maar net bekomen van deze oponthoud, kon ook een speler van Nieuwenhoorn naar de douche na een forse charge op Damion. Laatstgenoemde kreeg nog een 100% kopkans maar helaas had hij zijn lenzen niet in. Opnieuw een kaart (ditmaal geel) voor een speler van Nieuwenhoorn die vroeg om een kaart na een overtreding op hem (en er prompt eentje voorgeschoteld kreeg).

Vlak voor rust tikte Dion de bal nog tegen de touwen maar helaas was er al afgefloten voor buitenspel. Tijdens de pauze was coach Ernst gematigd positief en haalde nog een aantal verbeterpuntjes aan (oa resoluter ingrijpen achterin en wat meer fanatisme ten toon spreiden). Ruben (oke dan, nog maar een kans) kwam in het veld voor Dion en Boy maakte plaats voor Robin. Wederom begon de HDI Gerling brigade uiterst zwak aan de hervatting en vanaf de aftrap ging het al (bijna) falikant mis. Iwan en Lorenzo werden achterin uitgespeeld (door balverlies voorin) en voor een volledig leeg doel schoof de spits de bal.....naast! Mazzel dus en tijd om de draad maar weer direct op te pakken. Na een fenomenale inworp van Robin (dat weten we toch onderhand?) legde Alex terug op Romano (sterke partij) die jammerlijk miste. Slikkerveer dicteerde het spel en kans na kans bood zich aan. Het wachten was op een tweede treffer maar toch moest Lorenzo nog een keer handelend optreden na een verdwaalde knal op het doel. Robin werd ook nog op een gele prent getrakteerd na een ietwat al te wilde charge. Wesley kwam voor de prima spelende Kenny in het veld en Ruben kwam na een goede versnelling net wat kracht tekort om voor te geven.

Damion maakte plaats voor Wim en ook Joshua (met gebroken neus: moet je maar niet vechten op vakantie...) kwam binnen de lijnen voor Rick. Het spel van Slikkerveer werd dan toch beloond met een tweede treffer. Een hilarische goal want via de lat (Alex) en via de paal en een tegenstander (Romano) viel de bal binnen en was de marge dus twee. Vlak voor tijd (volgens een leider was het al tijd..) deed Wesley nog een duit in het zakje na goed doorzetten. Een klinkende overwinning waardoor de volgende ronde van de beker in zicht komt. Aanstaande zaterdag de derde wedstrijd voor de beker tegen Rozenburg op ons aller Sliknest.
See you all!