Slikkerveer A1 – Capelle A1

Geplaatst op: 03-02-2013

Na een zeer pittige en intensieve trainingsweek (dinsdag conditietraining - waarvoor dank Cees - en donderdag een sterke partijvorm) lag het in de bedoeling om onszelf te belonen middels een lekker potje voetbal. Met de vernedering in Capelle nog in gedachten (6-0 nederlaag) , was een ieder erop gebrand om zich vanmiddag te revancheren. Zonder de zieke en grieperige coach Ernst (beterschap) en Tankie begon de HDI-Gerling brigade ietwat gespannen en nerveus aan deze wedstrijd. De eerste de beste kans voor Capelle was ook prompt een goal door veel te slap ingrijpen in onze defensie. Vlak daarvoor had Dion nog een unieke mogelijkheid om Slikkerveer op voorsprong te zetten maar jammerlijk faalde hij één op één op de keeper. Toch kwam Slikkerveer al snel langszij toen Robert zich simpel op de achterlijn vrijspeelde en dezelfde Dion in staat stelde om koppend (!) te scoren. Capelle had op dat moment het betere van het spel zonder echt tot uitgespeelde kansen te geraken. Na een heerlijke pass van Romano (kreeg nog geel voor geschoteld) kreeg ook Huub een fraaie kans maar helaas had hij zijn vizier niet op scherp staan. Robert knalde nog een vrije trap in de muur en uit de rebound schoot Kennie over. Tijd voor een bakkie pleur en om de aanval van wat meer impulsen te voorzien werd Mitch in de rust vervangen door Lex. Dion schoof een linie terug waardoor Kennie zich op de backpositie moest manifesteren (lekker plekkie, toch?). Vanaf de aftrap (zoals afgesproken) werd Huub in stelling gebracht door Gerard (Kroatië…?) die zijn directe tegenstander te snel af was en vanaf de achterlijn scherp voorzette. Een briljante actie maar Robbie kon zijn maatje 46 net niet tegen de bal krijgen. Dit was volgens mij wel de opmaat voor een voortreffelijke tweede helft waar we met z’n allen (ook langs de lijn en boven in ons aller Sliknest op de balustrade) van hebben zitten smullen. Na de (ten onrechte) afgekeurde goal van Robert kreeg de mee naar voren geschoven Booi een enorme kans en direct daarna pareerde de keeper van de tegenstander een inzet van Doni.

Het wachten was op de bevrijdende(en zeer verdiende) tweede treffer en die kwam er ook: en hoe! Robert speelde zich middels een fraaie kapbeweging vrij en met zijn verkeerde rechterbeen (links dus) schoot hij de bal diagonaal de kruising in. Zo blij als een brulaap met nieuwe stembanden liet hij zich bekant vierendelen en massaal werd onze spits bedolven onder zijn ploegmakkers, leiders en reservespelers. Capelle was het spoor volledig bijster en kan ik zeggen dat dit door een ontketend Slikkerveer kwam. Als een team werd er voor elke meter geknokt (fantastisch om te zien) en het middenveld was volledig in handen van de HDI-Gerling brigade. Helaas nog wel een geel prentje voor Booi na een ongelukkige actie. Capelle was rijp voor de sloop en de derde treffer was wederom een fraaie. Na een slimme passeerbeweging van Huub kon Dimma simpel binnentikken. Nog was de koek niet op toen Alex in stelling werd gebracht door Doni (gáááp, duurt lang hè, zo’n voetbalwedstrijd…) en Robert zijn tweede binnenknalde. Wim kwam de gelederen nog versterken doordat Huub niet meer verder kon vanwege kramp (toch maar weer een conditietraining inlassen…?) en kunnen we stellen dat we een zeer sterk collectief vanmiddag aan het werk hebben gezien. We mogen gerust nog even nagenieten maar tevens moeten we waken voor al te veel euforie want aanstaande zaterdag moeten we weer vol aan de bak tegen Spirit. Met deze instelling heb ik er echter het volste vertrouwen in. Alvast succes boys!