Slikkerveer 4-4 gelijk bij Wilhelmus

Bekijk alle foto's van: 2015-08-30 Wilhelmus - Slikkerveer>

Geplaatst op: 30-08-2015

In Den Haag speelde Slikkerveer zondag 30 augustus haar laatste bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Wilhelmus, dat afgelopen seizoen in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse werd uitgeschakeld door DRL. Onder een heerlijk zonnetje werd er een aantrekkelijke wedstrijd op de mat gebracht, waarbij er voor de aanwezige supporters aardig wat te beleven viel.

In de openingsfase was het nog even aftasten maar trok Slikkerveer het initiatief al flink naar zich toe. Een eerste grote kans kon in de achtste minuut genoteerd worden toen Steven van Dongen slalomde naar de achterlijn en voorgaf op Robert Kosten. Helaas was de Wilhelmus-goalie net even iets eerder bij de bal. Terwijl Slikkerveer op zoek was naar het gaatje in de verdediging van de tegenstander was het Wilhelmus dat in de 17e minuut vanuit het niets op voorsprong kwam. Een hoge bal van achteruit werd door Steven de la Rambelje precies in de voeten gekopt van Jake Smart, die van dichtbij kon uithalen: 1-0. Vier minuten later vuurde Steven van Dongen vanaf de zestien meterlijn hard op doel van de tegenstander, maar ging de bal net over de lat. In de 24-ste minuut viel de dik verdiende gelijkmaker uiteindelijk wel. Een prima vrije trap vanaf de rechterflank door Romano Niamut werd in het centrum binnengekopt door Jair Umarella: 1-1. Helaas was het bij de tweede aanval van Wilhelmus ook meteen weer raak aan de andere kant. Vanaf de rechterflank kon vrij worden voorgegeven op de in het centrum vrijstaande Ahmet Akbulut, die eenvoudig binnenkopte: 2-1. Hierdoor liep Slikkerveer weer achter de feiten aan, maar met opgeheven hoofd werd er weer aangevallen. Iwan Tewelde schoot van afstand over het doel en Steven van Dongen zag zijn inzet verdwijnen in de handen van de doelman. Maar in de 38-ste minuut was het wederom een spelhervatting waaruit Slikkerveer de gelijkmaker scoorde. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd in het centrum ingekopt door Jair Umarella: 2-2. Dat werd ook tevens de ruststand.

Waar in de eerste helft met name Slikkerveer aanviel, daar golfde in de tweede helft het spel iets meer heen en weer. Waar in de 47-ste minuut Ruben Silva Lopez van dichtbij hoog over het doel schoot, daar zag Mitchel van der Spoel een minuut later de bal tot zijn geluk tegen de paal gaan. In de 51-ste minuut was Jair Umarella dichtbij een hattrick, maar zijn kopbal uit een prima vrije trap van Steven van Dongen werd nog net door de doelman naast getikt. Slikkerveer kreeg in deze periode regelmatig kansen op meer. Romano Niamut zag zijn schot in de verre hoek weggebokst worden en Steven van Dongen werd regelmatig maar met moeite gestuit. In de 65-ste minuut volgde een aanval uit het boekje. Een heerlijke diepe bal van Jason van den Berg op Robert Kosten werd keurig teruggelegd met de borst op Steven van Dongen, die zich niet bedacht maar de bal laag in de touwen joeg: 2-3. Daarna kreeg Wilhelmus een aantal kansjes op rij, maar moest er in de 75-ste minuut een penalty aan te pas komen om weer op gelijk hoogte te komen. Mitchel van der Spoel redde in eerste instantie nog de inzet vanaf elf meter, maar de rebound werd slim ingeschoten door penaltynemer Ahmet Akbulut: 3-3. Een minuutje later zag Steven van Dongen een vrije trap net naast de verkeerde kant van de paal gaan, maar was het weer een minuutje later wel raak. Eigenlijk had Jair Umarella voor eigen succes kunnen gaan, maar oog in oog met de doelman legde hij af naar Van Dongen, die de bal met een beetje geluk via een verdediger bij de tweede paal zag binnen vallen: 3-4. In de 87-ste minuut had Jason van den Berg de wedstrijd kunnen beslissen. Alleen voor de doelman leek hij geen gaatje te zien om de bal in te schieten, waarna een verdediger hem de voet letterlijk dwars kon zetten en kans verkeken was. Aan de andere kant liep Mitchel van der Spoel een blessure op aan zijn bovenbeen na een mispeer na een terugspeelbal. Alle wissels waren al opgebruikt, waardoor Mitchel niet okselfris terug tussen de palen moest gaan staan voor de blessuretijd. In de tweede minuut daarvan werd een voorzet vanaf de rechterflank voor het doel al dan niet in buitenspel positie ingeschoten door Kevin Langeveld: 4-4. Scheidsrechter Van Horssen keurde hem goed, zodat de stand weer gelijk was. Een minuut later had Slikkerveer de wedstrijd alsnog in haar voordeel kunnen beslissen. Robert Kosten was de diepte ingestuurd door Mitchel van der Spoel, maar oog in oog met de doelman van Wilhelmus ging zijn inzet via de paal weer terug het veld in, zodat het bleef bij de 4-4 stand.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Valerio Vers (55 – Ronald Capelle), Iwan Tewelde, Steven de la Rambelje (61 – Dijmon Tewelde), Afendy Roehoeputij, Romano Niamut, Jason van den Berg, Ruben Silva Lopez (74 – Wesley Oorschot), Jair Umarella, Robert Kosten en Steven van Dongen.