Slikkerveer 2 trein kan gaan rijden

Geplaatst op: 23-11-2018

Het team van machinisten William Rijsdijk en Raymond Smit lijkt eindelijk weer het juiste spoor gevonden te hebben na een lastig verlopen periode. Aan het eind van vorig seizoen werd de trein door blessure’s bij het eerste al steeds kleiner en werden de beste wagentjes eruit gepikt, maar dit seizoen leken er behoorlijk wat mooie wagens beschikbaar te zijn om op zondag alle punten naar het sliknest terug te brengen. Misschien waren er zelfs wel te veel treinwagons om er een soepel lopende trein van te maken.

Vooral de diversiteit van de verschillende wagons maakte het allemaal niet gemakkelijker voor de staf, maar langzamerhand lijken de wagentjes in de juiste opstelling te komen staan waardoor deze op het juiste spoor terecht zijn gekomen. Waar er vorig jaar nog een vrouwelijk karretje met een grote knot op de kop overal gebruikt werd, ziet het er naar uit dat dit opgeknapte wagonnetje zijn draai in de midden gevonden heeft. Met een bandje om straalt deze het vertrouwen uit dat bij hem hoort, hopelijk blijft hij wel heel. De vorige twee treinstellen met dit bandje om moesten allebei een nieuw stringetje om de ham.

Over een bandje gesproken, wagentje nr 8 had last van een aflopend bandje. Deze werd tijdens de rust vakkundig teruggeplaatst met tape, maar wellicht is het verstandig om de volgende keer ook een pupillenbandje mee te nemen voor dit wagentje. Wagonnetje wat overigens wel weer een uur lang heel ijverig meedeed, en dat is goed om te zien

Tegenstander vandaag was de nr 2 van de competitie, maar het leek wel of Slikkerveer de hoger geplaatste was. Er was heel veel dreiging en zelfs zo nu en dan met redelijk goed voetbal werd partijgegeven. Helaas werden er doelpunten weggegeven door persoonlijke fouten maar het is duidelijk dat er voldoende kracht in de ploeg zit om met deze tegenslagen om te gaan. Waar eerst Justin de bal van 25 binnenschoot wist daarna een al wat ouder wagonnetje de bal voor het eerst in zijn leven in het juiste doel te werken. Wagen Rambo maakte daarme zijn slippertje van kort daarvoor weer helemaal goed, wat hem ook zichtbaar goed deed. Overigens dacht ik altijd dat ze Sylvester de naam Rambo hadden gegeven omdat hij altijd zijn dikke jas aan heeft, maar de naam Rambo zal voortkomen uit het feit dat deze wat oudere wagon nog weleens een wagen van de tegenstanders een deukje bezorgd.

In de tweede helft werd nog meer gas gegeven en had Kurtley, het snelheidsduiveltje voorin zichzelf best mogen belonen met een doelpunt. Maar helaas werden de mogelijkheden allemaal om zeep geholpen. Wel moet een groot compliment gegeven worden aan de frivole wagentjes die voorin stonden, want de mannen van CVV De Zwervers hadden alle moeite om ze in toom te houden en de uitstekend leidende scheidsrechter had ze best een likje gele verf mogen geven. Wat hij overigens wel deed bij het wagonnetje van Slikkerveer dat in de ochtend nog opgeknapt moest worden nadat het leeg gelopen was. Ook Arie kreeg een lik gele verf (daar kon echt niemand overigens iets anders van maken, ...... maar hij was op dat moment effe nodig). Ook onze man met de vlag was bijna aan de beurt voor een schilderbeurt. Wat ronduit belachelijk geweest zou zijn overigens want Ton zegt nooit wat, en bovendien heeft hij een nieuwe bril dus hij had het vast wel goed gezien. Zijn bril is in de kleuren blauw/wit, wat vermoed dat hij zijn oude liefde nog altijd in het hart heeft zitten.

De wedstrijd eindigde in 2-2 wat natuurlijk vooraf gezien als een uitstekend resultaat gezien werd, maar achteraf was het wellicht twee punten te weinig. Iedereen was dik tevreden met de vertoonde werklust en beleving. Des te opvallender is het dat machinist William slechts 2x zijn alom bekende credo hoefde te roepen ....... op de bal !!!! Het ziet er dus naar uit dat de trein op gang begint te komen, en misschien dat zondag er weer eens een driepunter kan worden bijgeschreven.

Aan het eind van de wedstrijd moest de technische dienst nog flink aan de bak om een aantal wagentjes op te lappen. Opvallend genoeg stuurde mecanicien Jacqueline de wagentjes gelijk de wasstraat in, of zou de grote Smit hier meer van weten. Hij heeft het niet zo op die treinwagoonetjes van de Sportlaan en toevallig waren ze alledrie van de overkant.