Slikkerveer 2 ten onder tegen RKAVV

slikkerveer-2-ten-onder-tegen-rkavv

Geplaatst op: 13-10-2015

Aldus sprak een emotionele Robinho bij het zien van zijn voetbalmaten (bij de wok van Ridderkerk georganiseerd door vriend Reroen) ter ere van zijn naderend afscheid naar het verre Oosten. Hij besloot met  你 们 能 看 管 我 的 行 李 吗 en daar was geen woord van gelogen. Afgesproken werd om geen anekdotes te onthouden dan wel te vermelden maar ik kan het toch niet laten: "Het formeren van een muur is daar geen probleem" (Patta), zoon....(Dymon) en uiteindelijk blijken --------  en --------- voor het volgende verslag te gaan zorgen (namen zal ik uit voorzorg niet noemen, toch Buren en Reroen...?). Na een intensieve trainingsweek werd het vandaag dus eens tijd om voor de volle drie punten te gaan. Coach Ashrul was duidelijk in zijn betoog: fel starten, eerste duels direct winnen en als team knokken voor elke meter. Zoals eerder dit prille seizoen startte Slikkerveer overtuigend. Iwan dribbelde zich vrij en speelde onze bonkige spits aan. Helaas had Dan (volgende keer salmiak Aai...) zijn vizier niet op scherp staan en jammerlijk verdween de bal net naast de verkeerde kant van de paal. En net als je denkt dat Slikkerveer de wedstrijd een beetje onder controle heeft, valt aan de andere kant de treffer. Na een simpel één-tweetje werd de bal binnen getikt. Nog geen minuut later gevolgd door een tweede treffer door niet accuraat verdedigen. Het moraal was echter niet gebroken en vol enthousiasme werd de aanval weer gezocht. Nadat Huub al een keer net naast had geschoten werd hij middels een schitterende pass van Booi in stelling gebracht. Oog in oog met de keeper maakte Huub geen fout en de aansluiting werd weer gevonden. Net voor rust nog een grote kans voor Dan maar nu mikte onze spits te hoog na aangeven van Ronald. Daan kwam in het boekje van de referee nadat hij in discussie was gegaan met de beste man (vooraf hadden we hiervoor al gewaarschuwd). Coach Ashrul was niet ontevreden over het vertoonde spel maar drukte zijn team op het hart om vooral weer vanaf de aftrap druk te zetten om zo RKAVV terug te dringen in haar defensieve stellingen. Huub onderschepte een terugspeelbal maar de keeper was net op tijd terug om de gelijkmaker te voorkomen. Een ongelukkige overtreding in de zestien leverde zowaar een penalty op voor onze tegenstander. Protesteren hielp niet bij de gedecideerde scheidsrechter en leverde Lesley een gele prent op. Rick zat in de goede hoek maar via de toppen van zijn vingers verdween de bal tegen de touwen. Jeroen kwam voor de moegestreden Justin (sorry moeders, toch gewisseld...) in het veld voor wat meer stootkracht. Via de borst speelde Huub Leslie aan maar zijn lob was iets te hoog. Zo'n twintig minuten voor tijd strompelde de scheidsrechter naar de kant en kon niet verder. Gelukkig was er een KNVB scheidsrechter aanwezig om deze (overigens sportieve) wedstrijd als invaller over te nemen (waarvoor dank). Al met al een kwartiertje oponthoud en met Kris voor Kenzie en Maikel voor Leslie werd er gekozen voor een opportunistische speelstijl met drie spitsen. Helaas pakte dit verkeerd uit want binnen 20 minuten werd er maar liefst drie keer gescoord door de voorwaartsen van RKAVV. Een beetje geflatteerd deze nederlaag maar positief en vol goede moed gaan we zondag de strijd weer aan. Het wordt tijd voor een overwinning en ik weet zeker dat eenieder hierop gebrand is. Succes mannen!