Slikkerveer 2 stelt oefenzege veilig

Geplaatst op: 12-11-2015

sv Slikkerveer - Groote Lindt

Om het blazoen maar weer eens op te poetsen vanavond dus een vriendschappelijk potje tegen de volgelingen van William (alom bekend op ons aller Sliknest). Na het echec afgelopen zondag een prima wedstrijd om het geknakte zelfvertrouwen snel terug te vinden. Al snel lieten de "jonkies" van Slikkerveer zich gelden. Na één minuut al een bal op de paal maar helaas stond Enre al in buitenspelpositie. Na zo'n tien minuten spelen waren we allen getuige van een wereld goal. Kenzie speelde zich op de linkerflank prachtig vrij en met een afgemeten voorzet bracht hij Leslie (hé, in één keer goed...) in stelling die met een akelige precisie en zelfbeheersing de bal over de in verlegenheid gebrachte keeper lepelde. Een bjoetie! Grootte Lindt liet zich niet onbetuigd en kwam toch wel simpel langszij door niet accuraat verdedigen. Toch was het Slikkerveer dat weer op voorsprong kwam door een fantastische uitbal (toch, Ash...) aan de linkerkant van het veld. Met een fraaie hakbal stuurde Enre Huubie weg en één op één met de keeper maakte laatstgenoemde geen fout en stiftte (uiteraard...) de bal over de grabbelende goalie. Tijd voor een bakkie en over het algemeen konden we stellen dat we een prima combinerend Slikkerveer gezien hadden tijdens de eerste helft.

Dit beloofde wat voor de tweede helft....! Hoe bedrogen kwamen we uit. Slikkerveer (en haar tegenstander trouwens ook) grossierde in fouten en was geen schim meer van het eerste bedrijf (alleen beide trainers gaven nog een goeie bal, toch Dan...). Doni, Dillan, Krissie en Mohamet verschenen ook nog ten tonele (Binho, kappen nou...) maar die konden geen potten meer breken. Tijd voor een quizvraagje......van wie is deze opmerking: "Ik ga net zo goed spelen als Bale in zijn Spurs tijd!". Nee, niet van Reroen want die kweet zich uitstekend van zijn taak als verzorger (Kenzie stond snel weer op) maar, juist ja, van ons aller Krissie. Helaas zagen we hier in de tweede helft weinig van terug zodat we weer benieuwd zijn naar zijn volgende uitspraak. Voor ons gevoel duurde de tweede helft meer dan vier uur en het laatste fluitsignaal van Cor (bedankt nog) klonk dan ook als muziek in de oren. Wel een overwinning dus dat belooft wat voor aanstaande zondag tegen TOGB. Komt dat zien allen!

SJC - sv Slikkerveer

Een wanprestatie? Nee, zover wil ik ook niet gaan. Feit is echter wel dat de beloftes van Slikkerveer een totale offday hadden. Het begin was nog veelbelovend maar als je dan binnen vijf minuten twee treffers om de oren krijgt, loop je in principe achter de feiten aan. Na rust in ieder geval een strijdend Slikkerveer maar desondanks kon een nederlaag niet afgewend worden. "Een zeer slechte wedstrijd", aldus spraken beide coaches van SJC en Slikkerveer. Doodzonde natuurlijk als we kijken naar vorige week toen met goed voetbal en fanatisme DHC werd bestreden en op een nederlaag werd getrakteerd. Jammer, traantjes drogen en aanstaande zondag een nieuwe ronde dus nieuwe kansen. Ik verwacht een getergd Slikkerveer aan de meet...!