Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Slikkerveer 2 sleept overwinning uit het vuur

Geplaatst op: 25-01-2016

Even een rectificatie: afgelopen dinsdag heb ik per abuis de eindstand van het vriendschappelijk treffen tegen Excelsior '20 totaal verkeerd vermeld. Wat blijkt nu: Walied Walied schijnt een fantastische goal te hebben gescoord wat eigenlijk niemand is opgevallen. Excuses hiervoor en terecht dat coach Ashrul hem daardoor bij de selectie van "Jong Slikkerveer" haalde voor het treffen vandaag tegen Nieuwerkerk. Helaas, na bestudering van zijn rode kaarten verleden bleek dat Walied Walied nog één wedstrijd schorsing had staan ("ik heb ook altijd pech...!") waardoor te elfder ure alsnog Daan de Koek werd opgetrommeld die pijlsnel thuis de luieremmer ledigde en zich spoedde naar ons aller Sliknest.

Met het uitduel nog op het netvlies (onterechte 4-3 nederlaag) werd er nogal wat gevraagd van de discipelen van coach Ashrul en assistent Lobinho (nog gefeliciteeld met je veljaaldag...) want er telde vandaag maar 1 ding: de volle drie punten in de knip houden! Maar liefst vier basisspelers ontbraken op het appèl: Booi (was met ferkaansie), Dillan (schorsinkie), Roland (ook) en Huub (gepikt door opperhoofd Danny) waren niet van de partij zodat het vooraf een beetje puzzelen was om een representatief team binnen de lijnen te krijgen. Geen probleem natuurlijk voor coach Ashrul die vandaag een beroep kon doen op Delano die een zeer verdienstelijke partij speelde. Oh ja, Syllie was er ook niet maar gelukkig was de jongste Termond bereid om de vlag te hanteren vandaag. Nadat Cor alle tieribs om de palen en de lat had gebonden werd er om 11.00 uur afgetrapt. De eerste de beste kans was voor de bezoekers maar met veel kunst en vliegwerk wist Patta zijn doel schoon te houden (zag er een beetje kolderiek uit...).

Slikkerveer kwam in het stuk eigenlijk niet voor en zat er totaal geen rust in het spel. Veel te gehaast werden onze voorwaartsen gezocht maar die lagen aan banden bij de sterke verdedigers van Nieuwerkerk. Toch kwam de 1-0 totaal uit de lucht vallen: Enre (contractbesprekingen met Genclerbirligi zijn hervat...) onderschepte een terugspeelbal en met zijn verkeerde linkerbeen (rechts dus) schoot hij beheerst de eerste treffer binnen. Slikkerveer kwam iets beter in haar spel wat resulteerde in een paar kansjes en een vrije trap die net over werd geschoten. Net voor het rustsignaal (Enre kreeg nog een onnodige gele kaart) een hoekschop voor de tegenstander aan de linkerkant die scherp werd voorgezet. Vlak voor de doellijn werd deze hard ingekopt maar met een katachtige reflex wist Patta zijn heiligdom van doorboring te vrijwaren. Vader Aai (hoe is het eigenlijk met biljarten...?) knikte vanaf de balustrade goedkeurend maar stiekem hoorde ik hem denken: "die had ik vroeger klem gehad...!".  Een meer dan prachtige redding waardoor we met een minimale voorsprong de rust in gingen. Tijd dus voor een bakkie rooibosthee en Mohammet liep zich al warm om de geblesseerde Steve O jr. te vervangen.

Slikkerveer kwam verrassend sterk uit de startblokken in de tweede helft en Enre bleek een plaag voor zijn directe tegenstander die aan de noodrem trok en daarvoor een gele prent kreeg voorgeschoteld. Er werd goed druk gezet en aanvoerder Reroen (wie waren toch die aandachtige toeschouwers...?) stoomde op, passeerde weer een aantal pionnen, ging een één/twee aan met Okézan en kwam vrij voor de keeper. De bal werd echter gepareerd door de goalie terwijl we langs de kant al langzaam opveerden. Dit kon even later dan toch: Xavier legde terug op Mohammet die op doel schoot. De bal bleef vlak voor de doellijn liggen maar de attent meegelopen Okézan tikte tergend langzaam de tweede treffer binnen en zodoende werd onze middenvelder het middelpunt van jubel en jolijt. Er kwamen zelfs kansen op een derde goal maar aan de andere kant viel er plotsklaps een tegentreffer. Dandy maakte plaats voor Leslij (prima invalbeurt) en Jong Slikkerveer liet zich terugdringen in haar defensieve stellingen. De 2-2 hing in de lucht maar ineens was daar Okézan die een foutieve terugspeelbal juist interpreteerde en beheerst onze derde binnen knalde. Overwinning in de knip...? Zou je denken maar Nieuwerkerk bleek een taaie tegenstander en zette nogmaals aan. Sandokan kwam voor de vermoeide Xavier als extra slot op de deur en ook Daan de Koek (briljante uitspraak: 3-1 is beter dan 2-1 ...!) posteerde zich in de verdediging. Voor praten tegen de scheidsrechter kreeg een Nieuwerkerker nog geel en ook Mohammet kreeg een gele kaart gepresenteerd waar hij overigens goed mee weg kwam (voortaan een beetje nadenken vriend...). Vlak voor tijd mocht de spits van onze opponent vrij aannemen in de zestien (Jelle van de zebra-Padt verloor hem even uit het oog...verder een puike partij en terecht een 6 min...) en in de draai scoorde hij de aansluitingstreffer.

Dion (kijkt al uit naar de nieuwe auto van Pa...) kwam voor onze Bulgaarse gouddelver en automattenspecialist Krissy die moegestreden het veld verliet. Het was billenknijpen langs de kant want er waren nog maar een paar minuten te spelen. Toen gebeurde het onvermijdelijke: Patje moest na een duikvlucht geblesseerd het veld verlaten en hadden we inmiddels al 5 keer gewisseld. Aanvoerder Reroen nam zijn verantwoording en trok de (veel te grote) handschoenen aan. Een doemscenario diende zich aan want na een onoverzichtelijke situatie werd de bal pardoes op de stip gelegd. De overwinning was ineens ver weg maar Reroen stond als een panter in het doel. De spits van Nieuwerkerk nam een aanloop en schoot de bal richting kruising. Onze gelegenheidsgoalie sprong op, zweefde als een vogel in de lucht naar de bal en ranselde hem het doel uit. Direct daarna was de wedstrijd ten einde en massaal werd onze aanvoerder bedolven door zijn ploegmakkers en werd in polonaise naar de kleedkamer gelopen alwaar het goudeerlijke gerstenat al op ons lag te wachten. Dit bovenstaande is natuurlijk onzin en niet gebeurd dus bij deze excuses dat ik mijn fantasie even de vrije loop liet gaan (was wel mooi geweest, toch...?). Even terug naar de werkelijkheid waar we vandaag goede zaken hebben gedaan. Compliment aan dit team wat wel degelijk karakter heeft getoond en op deze manier een overwinning uit het vuur heeft gesleept. Even nagenieten en het vizier weer richten op aanstaande zondag waar we tegen VELO iets recht moeten gaan zetten aangezien we hier thuis behoorlijk klop kregen. Alvast succes en op naar de volgende drie punten boys!Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x