Slikkerveer 2 schrikt te laat wakker tegen VELO

Geplaatst op: 02-02-2016

Tijdens het Internationaal Filmfestival afgelopen week in Cannes had coach Ashrul heel veel slechte B-films gezien. Wat dit te maken had met deze wedstrijd zou later blijken. Vooraf waren we hoopvol gestemd aangezien we er allen van overtuigd waren dat we na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Nieuwerkerk wederom drie punten konden pakken en daardoor VELO op zes punten achterstand konden zetten. De thuiswedstrijd hadden we nog met 0-3 klop gehad (een kwart van de in totaal gescoorde doelpunten tot dusver voor VELO) dus de revanche gedachte leefde bij "Jong Slikkerveer". Syl was gelukkig weer aanwezig als grensjager (ogen op de weg houden als je langs Basic Fit rijdt...) en ook Booi (leuk hè, te pletter vallen op je ski vakantie...) kwam de gelederen weer versterken.

Tja, wat moet ik nu toch vermelden over de eerste helft? Eigenlijk niet veel want binnen 25 minuten keken de pupillen van coach Ashrul al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. Maar liefst drie maal wisten de voorwaartsen van VELO de Schouten Montage muur te slechten en de uitdrukking "time flies when you're having fun" was in deze zeker niet van toepassing want langs de lijn hadden we het gevoel dat de eerste helft wel twee uur duurde. Het rustsignaal kwam als geroepen en was het angstig stil in de kleedkamer.

Coach Ashrul gaf aan dat hij wederom het gevoel had dat hij naar een slechte B-film aan het kijken was en iedereen was het hier roerend mee eens. Duels werden verloren, er was geen scherpte en geen enkele kans werd geschapen. Verbetering werd beloofd in de tweede helft en Mootje (veel last van kinkhoest, stop toch met roken man...!) kwam in het veld voor Booi om wat meer gif te brengen op het middenveld en langzaam aan kwam Slikkerveer wat beter in haar spel. Coach Ash (tussendoor nog een opmerking die bol stond van pleonasme...) besloot om achterin één op één te spelen (Dandy en Tikker jr. speelden een prima tweede helft) wat met Sandokan natuurlijk geen probleem is. Dit brengt natuurlijk wel risico's met zich mee maar als je niets probeert zul je sowieso verliezen. Krissie moest geblesseerd het veld verlaten (had ook een veel te zware ketting om zijn nek hangen...) en Dion werd als extra spits ingezet. Ook Steve O jr. liet zich vervangen (maakt steeds meer minuten) voor Xavier zodat alles op de aanval werd gegooid.  Okézan kopte een scherpe voorzet van Enre net naast maar even later dan toch de aansluitingstreffer. Roland (die andere Kapelle was ingepikt door opperhoofd Danny) snelde weer eens ouderwets langs zijn tegenstander en met een steekpass werd Xavier in stelling gebracht die de bal goed terugtrok. Enre haalde de trekker over maar de keeper kon nog pareren. Op de inzet daarna van Okézan had hij echter geen antwoord en snel werd de bal opgehaald om nog maar eens aan te zetten. Dillan (een meer dan goede stand-in van aanvoerder Reroen) schoot vanaf een meter of dertig fraai binnen maar de keeper plukte de bal uit de kruising. Vlak voor tijd knalde onze aanvoerder wel raak uit een vrije trap en Xavier snelde met bal naar de middenlijn alwaar hij zelf de aftrap wilde nemen (misschien een cursusje voetbalspelregels...?). Helaas restte er niet veel tijd meer om een puntje mee te nemen naar ons aller Sliknest zodat VELO nu in punten gelijk staat met ons. Verdiende nederlaag? Denk het wel. Was dit te voorkomen? Absoluut! We putten moed uit de tweede helft waarin we hebben laten zien dat met de juiste spirit een teamprestatie kan worden neergezet. Komend weekend geen wedstrijd en veel plezier allen in Breda, Tilburg en Eindhoven tijdens het carnaval!