Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer 2 promoveert naar reserve Hoofdklasse | sv Slikkerveer

Slikkerveer 2 promoveert naar reserve Hoofdklasse

1-0
Bekijk alle foto's van: 2015-06-07 Slikkerveer 2 - Excelsior ‘20 2>

Geplaatst op: 07-06-2015

Na een zinderend duel tegen Excelsior ´20 uit Schiedam was het Daan ´papa´ Koekebacker, die de laatste en beslissende penalty hard en hoog in de touwen joeg tijdens de penaltyreeks, die uitsluitsel moest brengen over promotie naar de reserve hoofdklasse. 

Het eerste duel vorige week was geeindigd in een 1-2 overwinning voor Slikkerveer. In het thuisduel leek de ploeg van trainer Danny Wijnstekers het als een confettiekanon te laten knallen, want binnen 20 seconden stond er al 1-0 op het scorebord. Christian Hristov werd op de rechterflank aangespeeld. Na een beweging naar binnen volgde ook direct een schot op doel in de verre hoek en het was meteen raak. Een heerlijk begin van het duel, dat met een heerlijk zonnetje en veel publiek langs de lijn meteen ontplofte. Daarna bleef Slikkerveer de diepte zoeken. De eerste kans voor Excelsior ´20 kwam pas na 15 minuten spelen. Een vrije trap van grote afstand werd ruim over het doel geschoten. In de 18e minuut was het weer raak voor Slikkerveer. Een mooie doorkopbal van Wesley Oorschot op Jason van den Berg werd gevolgd door een slimme bal over zijn directe tegenstander heen, maar ook een geweldige lob over de uit zijn doel komende keeper: 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Slikkerveer, dat verschillende kansen kreeg, maar naliet om de score hoger te tillen. In de 38-ste minuut bleef een hoge voorzet van de bezoekers hangen in het strafschopgebied en werd deze via meerdere schijven uiteindelijk binnengekopt, waardoor het 2-1 werd. Op slag van rust had Jason van den Berg bijna zijn tweede treffer van deze middag op zijn schoen, maar een slim genomen vrije trap ter hoogte van de achterlijn werd door de keeper van Excelsior ´20 maar net uit zijn doel geranseld. Het bleef zodoende 2-1 bij de rust.

Na de thee zette Excelsior ´20 alles op alles om er nog iets uit te slepen. Aan de ander kant stapelde Slikkerveer kans op kans om de voorsprong verder uit te bouwen maar in de afwerking lukte het laatste beslissende zetje steeds net niet. Christian Hristov, Jason van den Berg, Johan van Wijk en Oguzhan Demir kregen meerdere kansen om te scoren, maar telkens zat er wel iemand tussen of ging de bal net naast. Aan de andere kant werd aan Excelsior ´20 in de 64-ste minuut wel heel erg makkelijk een penalty toegekend. Deze werd benut, waardoor het 2-2 werd en voor de Schiedammers de aansluitingstreffer gemaakt was. In de 75-ste minuut werd Jason van den Berg weer diep gestuurd. Een snelle loopactie en Jason stond oog in oog met de keeper, die hij goed omspeelde, maar helaas ging het schot naast. In de 86-ste minuut moest Rick Schouten handelend optreden en kon hij zien hoe de bezoekers op de lat schoten. In de slotfase werd aardig wat tijd bijgeteld door de scheidsrechter vanwege diverse blessurebehandelingen. In de 93-ste minuut werd een snelle aanval door het centrum bij Slikkerveer niet goed verdedigd, waardoor uiteindelijk toch nog de 2-3 werd gemaakt. Hierdoor werd een verlening noodzakelijk. 

In de eerste helft van de verlenging kreeg Slikkerveer toch nog weer wat kansen om te scoren. Johan van Wijk schoot naast uit een rebound van een hoekschop en Oguzhan Demir kreeg de bal niet langs het been van de keeper. Gelukkig was de verdediging dit keer wel alert in de slotfase, want Iwan Tewelde werkte de bal kundig van de doellijn op een inzet van Excelsior ´20. Ook in het tweede gedeelte van de verlenging werd niet meer gescoord, al had Excelsior ´20 nog een beste kans in de blessuretijd, maar ging de bal huizenhoog over. Het bleef zodoende gelijk en penalty´s moesten uitkomst bieden. 

De eerste van Excelsior ´20 ging erin, al zat Rick er dichtbij. Ook Iwan Tewelde benutte zijn penalty bekwaam. Excelsior ´20 scoorde ook de tweede penalty, waarna Oguzhan Demir zijn inzet gestuit zag worden. Gelukkig voor Slikkerveer keek Rick Schouten de volgende strafschop van Excelsior ´20 naast de goede kant van de paal en was er weer evenwicht. Danny Rijnberk joeg de bal hard in de touwen, waardoor de stand weer gelijk was. De vierde penalty van Excelsior ´20 was een vreemde, want de speler viel al schietende omver en de bal ging over het doel. Helaas werd daarna de inzet van Jair Umarella ook gestopt, maar was er in de laatste en vijfde beurt eerst een heldenrol weggelegd voor Rick Schouten, die de slotpenalty van Excelsior ´20 tegenhield, waarna Daan ´papa´ Koekebacker de bal koeltjes in de goed hoek liet ploffen, waarna het feest kon beginnen. Promotie naar de reserve hoofdklasse, het hoogste niveau, werd hiermee een feit.

Het bestuur van sv Slikkerveer feliciteert hierbij alle spelers en begeleiders met dit behaalde succes!!

Meer foto´s volgen op een later moment.
 Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x