Slikkerveer 2 ook begonnen met oefencampagne

Geplaatst op: 21-08-2016

Op zondag 7 augustus is het tweede selectieteam hun eerste oefenduel gespeeld. Onder begeleiding van een nieuwe staf, gevormd door trainer/coach William Rijsdijk, assistent-trainer Samuel Picauly, assistent-scheidsrechter Sylvester van Reede en verzorger Bert Heeselaars, is de start hoopgevend.

Slikkerveer – WDS’19 2-2
De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen vond plaats op 7 augustus op het Sliknest tegen WDS’19. Al binnen het kwartier stond het 2-0 voor WDS’19. Slikkerveer had zich geen slechtere start kunnen wensen. Na het eerste kwartier recht Slikkerveer enigszins de rug en komt het beter tot voetballen wat resulteert en enige kansen. Het duur echt tot 2 minuten voor rust dat Slikkerveer de aansluitingstreffer maakt. Harish legt de bal terug op Colin die goed afrond.
De 2e helft komt WDS’19 met een aanzienlijk minder elftal het veld op en is Slikkerveer de bovenliggende partij. Toch duurt het tot de 75ste minuut voordat de 2-2 op het scorebord verschijnt. Een steekbal van Furkan wordt door Jeffrey Jansen uitstekend op waarde geschat en gepromoveerd tot doelpunt,
In de laatste kwartier verzuimd Slikkerveer de 3-2 nog te maken.

Slikkerveer – Meeuwenplaat 4-0
Na een moeizame eerste oefenwedstrijd tegen WDS’19 ( 2-2 ) stond zondag 14 augustus meeuwenplaat 2 op het programma. Om elf uur werd er afgetrapt op het Sliknest.

Na een iets wat rommelige openingsfase was de eerste kans na zo’n 10 minuten voor Slikkerveer. Uit een corner kopte Justin net over. De hierop volgende minuten blijft Slikkerveer sterker maar blijft het ook erg slordig. Wanneer de klok het half uur aantikt  is er een grote kans voor Jef vd Spoel op aangeven van Harish. Ondanks het overwicht van Slikkerveer kan Meeuwenplaat toch een enkele keer gevaarlijk worden via de counter.
In de laatste 10 minuten van de eerste helft voert Slikkerveer de druk wat verder op wat resulteert in een aantal doelpogingen echter de afronding blijft slordig.
Het eerste doelpunt valt in de 43ste minuut een voorzet van wederom Harish wordt ditmaal goed op waarde geschat door Jef vd Spoel die de keeper verschalkt met een prima kopbal.
Een kleine 2 minuten later is het weer raak. Danny speelt de bal diep waar Justin zijn duel wint en de bal klaar legt voor de opgekomen  jarige Dennis Alibux die de bal vervolgens diagonaal binnen plaatst en zichzelf hiermee beloond op zijn verjaardag. Kort hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.
In de rust wordt er flink gewisseld. Slikkerveer verschijnt de 2e helft met 5 andere namen aan de aftrap ten opzicht van de 1ste helft.  Direct weet Slikkerveer gevaarlijk te worden via Dion en Leslie. Na een kleine 10 minuten is het Lesie die Dion met een steekbal bereikt die vervolgens de bal binnen schiet.
In de 2e helft ligt het tempo wederom te laag en Meeuwenplaat krijgt zowaar kansen. Gelukkig brengt Jansen redding en haal Furkan een bal van de lijn.
Na een ongeveer een half uur in de 2e helft speelt Danny Justin in op de rand van het 16 meter gebied. Justin controleert de bal en stift deze schitterend  over de keeper 4-0.
In het restant van de wedstrijd heeft Slikkerveer het nagelaten om uit te lopen naar een nog veel grotere uitslag. Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een toch tegenstander die nog minder ver in de voorbereiding zit als Slikkerveer.