Let op: Vrijdag 28 juni 2019: 19.30 uur Medewerkersavond

Slikkerveer 2 ..... om gek van te worden

Geplaatst op: 12-02-2019

Kou, wind, regen en een kwartier lopen naar het veld. We moeten er toch niet aan denken dat we op dat niveau terecht gaan komen. Dus lijkt het mij dat de mannen van William, Smit, Ton, Jacq en Syl tot op het bot gemotiveerd zouden moeten zijn om de punten mee naar Ridderkerk te nemen zodat de degradatiestreep weer in zicht komt.

Gewoonte getrouw is de vaste supportersschare weer aanwezig alleen de harde kern heeft het vandaag laten afweten. Wellicht zou dit geluk kunnen brengen, samen met de ditmaal wel aanwezige Capelle tweeling.

Na eerst een kwartier in de kou te hebben staan wachten kon eindelijk aan de wedstrijd begonnen worden onder leiding van een scheidsrechter die bij Hollands Got Talent niet goed genoeg bevonden werd. Gelukkig had hij meer talent als scheidsrechter, en bleef hij 90 minuten lang overeind in dit vreemde duel. Door het vele commentaar van VOC, dreigde hij zelfs een klein beetje in het voordeel van Slikkerveer te fluiten.

De wedstrijd begon voortvarend met een goede assist van Dijmon die Ronald Capelle op pad stuurde, die dan ook fraai het net liet bollen. Opluchting alom want onze Messi-as liet zien dat hij vandaag de ploeg op sleeptouw ging nemen. Hij was al veel te lang niet aanwezig geweest helaas.

Daarna werden de roodhemden op de pijnbank gelegd want 4x dom balverlies werd genadeloos afgestraft, en als Sem niet op zijn post was geweest dan had het voor de rust nog veel erger uit kunnen vallen. Gelukkig wist Dijmon een pass van zijn maatje uit het begin van de wedstrijd nog binnen te schieten zodat er in de rust wellicht nog het een en ander kon worden gladgestreken .... 4-2

William was al snel weer terug op het veld met uit zijn oren twee grote stoomwolken die gelukkig voor de omgeving niet hetzelfde effect hadden als in Alblasserdam. Maar het vliegverkeer moest een kwartier stilgelegd worden vanwege slecht zicht. Hij was woedend en misschien nog wel erger, hij was teleurgesteld in zijn ploeg.

Blijkbaar had zijn woede aanval invloed gehad op een aantal spelers want mede door een aantal omzettingen kwam het team met een totaal andere instelling het veld in. Vanaf minuut 1 was Slikkerveer de baas en lieten ze VOC nauwelijks meer in hun spel komen. Iedereen coachte elkaar en als iemand een gaatje liet vallen was daar direct iemand anders die het voor hem probeerde op te lossen. Met enkele prachtige passes werden de voorwaartse in stelling gebracht maar het zat de eerste 10 minuten nog niet mee bij de afronding. Daarna was het tijd voor Buurman & Buurman die elkaar 2 maal blindelings konden vinden. Dion wist de eerste bal fraai binnen te koppen, maar bij de tweede bal kwam Houten Klaas net een millimeter te kort om ook deze binnen te werken.

De 4-4 werd door Rambo binnengewerkt na een foutje van de keeper, maar bij de 4-5 van Aaron was hij volledig kansloos. Er volgenden nog enkele spannende momenten voor beide goals maar de roodzwarte brigade stak tevreden de armen in de lucht bij het eindsignaal en de drie punten konden mee naar het Sliknest. Vanwege deze prestatie ga ik er vanuit dat de harde kern ook volgende week een stadionverbod opgelegd krijgen, want “never change A winning team and his support”

Hopelijk is onze Messi-as er ook weer bij want zonder jongens als Ricardo, Dijmon, Danny, Steven, Justin en Dion te kort te doen ...... Ronald Capelle (foto) was vandaag de baas van het hele veld en had hij de laatste 2 wedstrijden ook maar meegedaan, dan hadden we misschien nog wel een periodetitel gewonnen. Maar misschien overdrijf ik nu wel een beetje.