Slikkerveer 1 is kampioen

1-0
Bekijk alle foto's van: 2017-04-30 Slikkerveer 1 is kampioen>

Geplaatst op: 30-04-2017

Op zondag 30 april 2017 speelde Slikkerveer thuis op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen AGE-GGK uit Rotterdam. Geen gemakkelijke opgave aangezien de bezoekers voorafgaande aan het duel op de derde plaats van de ranglijst stonden en het uitduel nog in 1-1 eindigde. Slikkerveer startte dan ook behoudend aan het duel. Het eerste kansje in de wedstrijd was dan ook pas na vijftien minuten spelen voor de Rotterdammers. Maar de inzet van Mike Kruithof werd gesmoord in de defensie. In de 26-ste minuut kreeg ook Slikkerveer haar eerste kansje uit een corner, maar Kenchi Orcadio en Cas Leenders konden de bal niet goed richting het doel koppen. Twee minuten later werd een rebound van Romano Niamut uit een hoekschop nog door een verdediger weggekopt. In de 38-ste minuut onderschepte Steven van Dongen de bal van een verdediger en werd daarna in de zestien ten val gebracht. Scheidsrechter Pille legde de bal resoluut op de penaltystip. Steven van Dongen zette zich erachter en schoot de bal in de touwen: 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft hand Steven van Dongen ook al bijna de voorsprong verdubbeld, maar een lobje over een verdediger ging nog prima, maar de lob over de keeper was net wat aan de zachte kant, waardoor bij de 1-0 bleef bij de rust.

In de rust liepen de pupillenteams F2, E10, E4, E2 en F2 hun ererondje over het hoofdveld. Aangezien het publiek in grote getallen aanwezig was bij dit duel was dat natuurlijk extra leuk voor de jeugdkampioenen.

In de tweede helft kroop Slikkerveer in de 52-ste minuut door het oog van de naald, want een hectische scrimmage in het doelgebied van Mitchel van der Spoel leek tot tweemaal toe een treffer voor de bezoekers te betekenen. Een eerste inzet via de lat werd weggetikt door Mitchel van der Spoel en ook de rebound ging via de Slikkerveer-goalie en de paal er weer uit. AGE-GGK claimde een treffer, maar scheidsrechter Pille was ook nu weer resoluut: geen treffer. In deze periode kreeg AGE-GGK ook nog wel een paar kansjes, maar werd Mitchel van der Spoel amper op de proef gesteld. Slikkerveer daarentegen zelf kreeg steeds meer kansen. In de 70-ste minuut bereikte Rick Drenth vanaf de rechterflank Robert Kosten in het centrum, die handig doorspeelde op Steven van Dongen. Na een tegenstander uitgekapt te hebben kon hij de hoek uitzoeken en binnenschieten: 2-0. In de 78-ste minuut zorgde Romano Niamut voor een technische hoogstandje, door de bal mee te nemen in de draai, zijn tegenstander uit te kappen en hard op doel te schieten, maar de bal gaat net naast. Nog geen minuutje later kopte Rick Drenth uit een corner naast. In de 85-ste minuut schoot Robert Kosten vanaf de rand van de zestien tegen de lat. Een minuutje later schoot Romano Niamut in de korte hoek, maar was keeper Driest op tijd. De laatste kans van de wedstrijd was wederom voor Romano Niamut. Twee minuten voor tijd lobte hij de bal over de goalie heen, maar belandde de bal op het dak van het doel, waardoor het 2-0 bleef. Slikkerveer was met dit resultaat met nog twee wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen van de derde klasse D. Na de ontlading volgde de huldiging van de kampioenen. Uit handen van KNVB-bestuurder Cerano Bakker ontving aanvoerder Steven van Dongen de kampioensschaal en kon het feest beginnen op het Sliknest.

Komende zondag speelt Slikkerveer wederom thuis. Om 14.00 uur is dan het al gedegradeerde Besiktas de tegenstander.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong (60 – Rick Drenth), Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Romano Niamut, Ddamion Janssen, Iwan Tewelde, Jair Umarella (67 – Robert Kosten), Casper Gerritse (83 – Steven de la Rambelje) en Steven van Dongen.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x