Slap Slikkerveer met 5-1 onderuit bij XerxesDZB

Bekijk alle foto's van: 2018-02-18 XerxesDZB - Slikkerveer>

Geplaatst op: 18-02-2018

Op Sportpark Faas Wilkes trad Slikkerveer aan tegen XerxesDZB in de wetenschap dat een overwinning op de nummer laatst wel heel erg gewenst is om op de ranglijst mogelijk iets te kunnen stijgen. In de openingsfase was het voor beide teams voornamelijk aftasten. De eerste echte kans van de wedstrijd was in de tiende minuut meteen raak. Ioannides werd op de rand van de zestien aangespeeld en zijn harde schot viel precies via de onderkant van de lat binnen: 1-0. Meteen vanaf de aftrap viel Slikkerveer aan over de rechterflank, waarbij Rivaldo Rodrigues goed diep werd gestuurd en oog in oog met goalie van XerxesDZB plaatste hij de bal langs de keeper in de touwen: 1-1. Met deze dubbele treffer kwam de wedstrijd wat meer los. Rodrigues had een minuut later meteen nog een grote kans voor Slikkerveer, maar nu redde de goalie met zijn voet. De thuisploeg liet daarna twee grote kansen op rij onbenut, mede dankzij goed keeperswerk van Mitchel van der Spoel. In een volgende aanval van Slikkerveer kwam Rick Drenth goed voor het doel uit, maar uit de draai raakte hij de bal niet vol, waarna deze naast ging. In de 27-ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Van der Spek ging op de linkerflank langs Iwan Tewelde en speelde ook Mitchel van der Spoel uit om vervolgens op maat terug te leggen op Youssef Lamrid, die de bal eenvoudig in het doel kon schieten: 2-1. Ondanks nog kansen voor beide ploegen om de score te verhogen, werd dit ook de ruststand.

Na de thee hoopten de meegereisde supporters dat het in de tweede helft een getergd Slikkerveer het veld op zou komen, maar de eerste de beste kans was voor de thuisclub, waarbij Mitchel van der Spoel de bal maar ternauwernood naast kon tikken. In de 55-ste minuut viel Rick Drenth met een zware knieblessure uit en werd vervangen door Ricardo Ottevanger. Tien minuten later leek Steven van Dongen op weg naar een treffer, maar hij werd op het randje van de zestien gestuit door een verdediger en scheidsrechter Groenen legde de bal er net buiten. De vrije trap werd ook genomen door Steven van Dongen, maar over het doel geschoten. Twee minuten later schoot Valerio Vers ook maar net over. Rivaldo Rodrigues die het in de 69-ste minuut probeerde van afstand zag zijn schot op de lat weer terug het veld in spatten en ook Steven van Dongen probeerde het twee later opnieuw van afstand. Ook nu ging de bal over het doel. In deze periode hield de thuisploeg de defensie eenvoudig gesloten en kreeg het naarmate het duel vorderde ook meer kansen om te counteren. In de 84-ste minuut was het dan ook raak. Op aangeven van Van der Spek scoorde Martin La Cruz. Een minuut later was het weer raak voor XerxesDZB. Dit keer kopte Youssef Lamrid een vrije trap tegendraads binnen: 4-1. Slikkerveer was daarmee compleet verslagen en kreeg in de tweede minuut van de blessuretijd zelfs nog de 5-1 te verwerken. Martin La Cruz profiteerde van de ruimte en benutte een uitgespeelde counter eenvoudig. Al met al een terecht, maar wel wat geflatteerde nederlaag voor Slikkerveer. Komende zondag wordt thuis om 14.00 uur gespeeld tegen Antibarbari.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde (46 – Robert Kosten), Steven de la Rambelje, Damion Janssen, Valerio Vers, Rene Beute, Joery Josee, Rick Drenth (55 – Ricardo Ottevanger), Jair Umarella, Steven van Dongen en Rivaldo Rodrigues.