SHO A1 – Slikkerveer A1

Bekijk alle foto's van: SHO A1 – Slikkerveer A1>

Geplaatst op: 04-03-2013

De gehele afgelopen week stond al in het teken van deze wedstrijd. In de bestuurskamer werd om 13.00 uur nog even klassikaal doorgenomen waar het vandaag over ging en een ieder begreep de boodschap. De spanning werd wel degelijk opgevoerd (zelfs Kenchie zag angstig wit…) maar gezonde spanning heb je nodig om een topprestatie te bereiken. Zonder de wat grieperige Mitchel en de vakantievierende Boy en Robert (maar weer wel met bruingebrande coach Ernst langs de lijn) voorwaar geen gemakkelijke opgave om tegenstander en trotse koploper S.H.O. tegemoet te treden. Met 8 punten achterstand was het credo vandaag: winnen! De HDI-Gerling brigade startte overdonderend en S.H.O. werd ver teruggedrongen. Na twee minuten al een enorme kans voor Ruub die de uitstekende keeper nog kon pareren maar vijf minuten later was het raak. Ruben passeerde op de rechterkant zijn tegenstander en uit diens afgemeten voorzet kon Dion intikken. Slikkerveer domineerde en kans na kans bood zich aan. Even een kleine opsomming: Dimma met links tegen de keeper, Ruben alleen op de keeper maar wederom is de goalie een sta in de weg, Dion net over (tot twee maal toe) maar na een half uur spelen kwam dan toch de verdiende tweede treffer.

Uit een onoverzichtelijke situatie kopte een verdediger van S.H.O. pardoes in eigen goal. Vlak voor het rustsignaal kwamen we goed weg toe de bal via de paal weer het veld in kwam en de linkerspits volledig vrijstaand naast caramboleerde. “Het gaat stormen”, aldus een verstandige opmerking tijdens de rust en zoals we hoorden in de kleedkamer naast ons waren we beducht op de tweede helft waar S.H.O. er het natuurlijk niet bij zou laten zitten. Ruben werd geslachtofferd aangezien het eerste elftal met een personele onderbezetting kampt en Dymon kwam in zijn plaats. De HDI-Gerling equipe werd ver teruggedrongen in de tweede helft en aanvankelijk kwamen we niet aan voetballen toe. Uit een strafschop scoorde S.H.O. de aansluitingstreffer en met veel kunst en vliegwerk kon Ricky zijn heiligdom van doorboring vrijwaren. Wesley en Joshua kwamen het middenveld versterken om alzo de aanvalsdriften van S.H.O. enigszins te beteugelen. De (op dat moment verdiende) gelijkmaker bleef echter uit en tegenstander S.H.O. had aardig met haar krachten gesmeten.

Slikkerveer profiteerde hier optimaal van en na een listig steekballetje van Dimma (leuk hè, in de spits….) kwam Dion in balbezit, kapte zijn directe opponent uit en een magistrale lob gaf hij de keeper het nakijken. Zo blij als een legkip met drie eierstokken sprintte de elegante spits naar de zijlijn alwaar hij werd bedolven door leiders en spelers. De overwinning was in de knip en sportief onderging S.H.O. haar nederlaag. Kleine smet op deze (voor de rest sportieve) partij zijn de gele kaarten aan beide zijden. Het is leuk, het is spannend en Slikkerveer A1 kan deze competitie nog veel leuker en spannender maken! Remco bedankt voor het assisteren van de scheidsrechter en Mitchel voor de droppies en het bijhouden van alle anekdotes (volgende keer handschoenen meenemen…). Zaterdag wacht Zwaluwen en dit bleek thuis een zeer lastige tegenstander. Van de week knallen op de training zodat we dat varkentje gaan wassen. Succes boys!Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x