Let op: Maandag 11-12-2017: Alle trainingen zijn afgelast voor de maandag.

Ruim 1000 euro voor Villa Joep

Geplaatst op: 03-11-2015

Afgelopen maandagavond werd in Frank´s Tapasbar aan de Ringdijk 1 in Ridderkerk een Villa Joep avond gehouden met een hoog voetbalgehalte. Vrienden, sponsors en leden van de voetbalverenigingen sv Slikkerveer en Meeuwenplaat uit Hoogvliet zorgden samen voor een hele mooie gift naar het goede doel Villa Joep. ,,Joep staat voor Joep Steijn, waarbij in 2002 op 3,5 jarige leeftijd een uitgezaaide neuroblastoom in de buik was geconstateerd. Een bijzondere vorm van kinderkanker. Helaas is Joep een klein jaar later al overleden en is inmiddels de stichting Villa Joep opgericht om andere kinderen wel te kunnen helpen´´, licht Joop van der Hor uit Hoogvliet het goede doel van de avond aan de aanwezigen toe.

,,Ik vind het geweldig dat we vanavond hier met elkaar bijeen zijn om dit goede doel te steunen. We hebben er al op de club eerder al een weekend lang aandacht aan besteed met de actie waarbij Olifant Joep kwam logeren in het clubhuis en we een heleboel kleine olifantjes hebben kunnen verkopen, maar dit is ook echt heel mooi´´, vult Slikkerveer-voorzitter Joop van Ettinger aan.

Dankzij de inbreng van de sponsors van deze avond werd ruim 1000 euro opgehaald voor het goede doel. Zo mocht Joop van der Hor namens Villa Joep diverse cheques in ontvangst nemen. Van Peter Groeneweg van J.P.G. Groeneweg Bouw BV was dat een bedrag van € 300,- en van John Witte van Øglænd Systems BV maar liefst € 500,-. Ook Frank´s Tapasbar en de overige aanwezigen zorgden voor een flinke bijdrage, zodat een mooi totaalbedrag overhandigd kon worden aan Villa Joep.
Alsof het vandaag ook niet op kon, was eerder op de dag bekend gemaakt, dat onderzoekers van het AMC opnieuw een afwijking in het DNA van neuroblastoomtumoren hebben ontdekt. Door deze vinding is nu voor 70% van de agressieve neuroblastoom tumoren een belangrijke genetische afwijking vastgesteld. Met deze nieuwe doorbraak is het onderzoek weer een stapje verder op weg naar genezing.