Let op: Zaterdag 18 augustus 14.30 uur RVVH - Slikkerveer (finale Ridderkerk Toernooi)

Ronald Capelle schiet Slikkerveer naar 2-2 gelijkspel

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-04-10 XerxesDZB - Slikkerveer>

Geplaatst op: 10-04-2016

Slikkerveer domineerde de eerste helft van het duel tegen het Rotterdamse XerxesDZB volledig. In de tweede minuut kopte Jeroen Capelle een voorzet van Ruben Silva Lopez net naast. Ook XerxesDZB kreeg meteen een kans, maar het schot ging voorlangs, zodat Mitchel van der Spoel nog niet op de proef werd gesteld. Daarna bleef Slikkerveer aandringen met goed verzorgd voetbal over de flanken. In de negende minuut schoot Ruben Silva Lopez vanaf de rand van zestien net iets naast en over het doel. Twee minuten later was het Jason van den Berg, die hard op doel vuurde, maar de bal verdween recht in de handen van doelman van Baarle. Ook rond de twintigste minuut dook Slikkerveer goed op voor het doel van de thuisploeg. Een prima voorzet vanaf de rechterflank van Jason van den Berg op Wesley Oorschot werd slechts met het hoofd geschampt in plaats van ingekopt. Ook Romano Niamut zag tot twee keer toe een schot niet tussen de palen verdwijnen. Het leek een kwestie van tijd voordat Slikkerveer op voorsprong zou komen, maar het duurde wel heel erg lang voordat dit een daadwerkelijk lukte. Pas in de 37-ste minuut zette laatste man Kenchi Orcadio zijn ploeg op een 0-1 voorsprong na een voorzet van Jason van den Berg. Dit werd ook meteen de ruststand.

In de tweede helft begin Slikkerveer weer sterk met een kans voor Vincent de Jong, die via een verdediger net over schoot. Daarna tapte XerxesDZB uit een ander vaatje en werd steeds meer de bovenliggende partij. Het had wel een makkelijk gegeven strafschop nodig om via Patrick Pot langszij te komen: 1-1. Nog geen minuut later moest Mitchel van der Spoel al weer handelend optreden en kon de bal in een één tegen één situatie net naast tikken. Slikkerveer moest daarna tweemaal wisselen, waardoor even opnieuw gezocht moest worden naar de automatismen. In de 80-ste minuut profiteerde de nog geen tien seconden ervoor ingevallen Jaell Marengo van een doorgeschoten bal en priemde de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-1. In de slotfase had Slikkerveer niets meer te verliezen en gooide alle schroom van zich af. Met laatste man Kenchi Orcadio als extra spits in de voorhoede erbij werd vol overgave gezocht naar de gelijkmaker. In de 81-ste minuut zette Romano Niamut goed voor vanaf de rechterflank op de bij de tweede paal vrijstaande Jair Umarella, maar de kopbal ging recht in de handen van keeper van Baarle. Een minuut voor tijd kon Kenchi Orcadio een pass van achteruit precies verlengen naar Ronald Capelle, die op zijn beurt de bal goed controleerde en via de onderkant van de lat binnen wist te schieten: 2-2. In de extra tijd werd door beide ploegen geen kansen meer gecreëerd, zodat de 2-2 eindstand op het scorebord bleef staan. Komende zondag is Slikkerveer vrij, de week erop wordt op zondag 17 april om 14.00 uur thuis gespeeld tegen UNIO.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Jeroen Capelle, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Romano Niamut, Afendy Roehoeputij, Jason van den Berg (52 – Ronald Capelle), Ruben Silva Lopez (65 – Dymon Tewelde), Jair Umarella en Wesley Oorschot.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x