Robin Westerman nieuwe assistent-trainer van Jan Poortvliet

Geplaatst op: 05-09-2016

Robin Westerman treedt per 1 september in dienst bij de Nederlands getinte club Qingdao Red Lions. Westerman zal oud-international en WK-finalist Jan Poortvliet assisteren bij het eerste elftal dat volgende maand afreist naar Shanghai voor de finale van de nacompetitie om officieel toe te treden tot het Chinese profvoetbal. Hiernaast zal hij verantwoordelijk worden voor de jeugdopleiding van de Chinese club, waar onder meer voormalig Ajacied en Heraclied Kwame Quansah actief is als speler.

"Precies 6 maanden geleden vertrok ik naar China om mijn droom na te jagen als voetbaltrainer in het buitenland. Ik heb in deze maanden echt fantastische en bijzondere momenten beleefd. Vooral op sportief gebied is dit een mooie stap vooruit", aldus de 26-jarige ex-Slikkerveer trainer, die ook liet weten meerdere malen Clarence Seedorf, op dit moment hoofdtrainer bij Shenzen FC, te hebben ontmoet. Het voorbije half jaar was Westerman jeugdtrainer bij HPSS in Qingdao. Voor zijn Chinese avontuur was hij assistent-trainer bij Jong Slikkerveer en 5 jaar hoofdtrainer in de jeugdopleiding van de club.