Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Rijsoord verslaat Slikkerveer in blessuretijd

rijsoord-verslaat-slikkerveer-in-blessuretijd
Bekijk alle foto's van: 2015-08-05 Rijsoord-Slikkerveer>

Geplaatst op: 05-08-2015

Het tweede duel in het Ridderkerk Toernooi werd woensdagavond 5 augustus gespeeld op de Bolnesser Berg tussen Rijsoord en Slikkerveer. De eersteklasser van de Vlasstraat kwam direct in de eerste minuut al op een 1-0 voorsprong. Mike van Gool maakte zich verdienstelijk in de zestien, waarna Denzel dos Santos met enig fortuin de bal binnen werkte. In de vijfde minuut leek Slikkerveer al weer op gelijke hoogte te komen. Een goede aanval over de rechterkant werd door Steven van Dongen perfect in het centrum gespeeld op de meegekomen Robert Kosten, die in het centrum van het doel Maurice de Groot op zijn pad zag. Daarna was het vooral Rijsoord dat aanviel. Mitchel van der Spoel redde eerst nog op een afstandsschot, maar toen er in de 20-ste minuut weer vanaf de rand van de zestien werd uitgehaald kon Mike van Gool vlak voor Mitchel van der Spoel de bal van richting veranderen, waardoor er 2-0 op het scorebord kwam te staan. Terwijl Rijsoord veldoverwicht had kwam Slikkerveer er regelmatig met snelle aanvallen uit. In de 33-ste minuut schoot Steven van Dongen hard op doel, maar ondanks dat Maurice de Groot de bal niet klem had ging deze kans verloren. In de slotfase van de eerste helft kreeg Slikkerveer nog een tweetal kansen om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Na voorbereidend werk van Jair Umarella lepelde Jason van den Berg de bal net iets te hard over het doel heen en Steven van Dongen kopt een fraaie voorzet van Iwan Tewelde net naast.

In de tweede helft durfde Slikkerveer meer de aanval op te zoeken en dat resulteerde in de 51-ste minuut in een fraaie treffer van Steven van Dongen. Een over meerder schijven lopende aanval werd nieuw leven ingeblazen door Hugo A-Tjak, die de vrijstaande Steven van Dongen bereikte, waarna deze de bal keurig in de linkerbovenhoek plaatste. Een minuut later was Steven van Dongen dichtbij de gelijkmaker, maar zijn volleyschot op een voorzet van Jason van den Berg ging net naast de verkeerde kant van de paal. In de 57-ste minuut schoot Jason van den Berg zelf hard op doel, maar kon Maurice de Groot de bal nog tot hoekschop werken. Uit de kort genomen corner schoot Steven van Dongen de bal in het zijnet. Daarna golfde het spel redelijk op en neer, maar kon Slikkerveer profiteren van een slippertje van Maurice de Groot, die in de zestien Steven van Dongen te laat opmerkte en deze onderuit werkte. De aanvoerder van Slikkerveer zette zich zelf achter de penalty en schoot deze onberispelijk binnen: 2-2. Het werd niet alleen al een flink stuk donkerder, maar ook kreeg het duel een spannend slot, want het in grote getallen opgekomen publiek verwachtte al een penalty-reeks om een beslissing te krijgen. Scheidrechter van Zuijdwijk liet nog wat minuten blessuretijd doorspelen na de reguliere speeltijd, waarmee Rijsoord het geluk op haar hand kreeg. Een hoge voorzet werd door Mike van Gool op doel geschoten maar tegen een uitgestoken arm van een verdediger, waarna Zuijdwijk niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Mike van Gool zette zich achter dit buitenkansje en maakte beheerste de 3-2. Hierdoor plaatst Rijsoord zich voor de finale tegen RVVH en gaat Slikkerveer het in de troostfinale opnemen tegen Bolnes.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde (46 – Hugo A-Tjak), Afendy Roehoeputij, Gwendel Orcadio (35 – Steven de la Rambelje), Jair Umarella (65 – Dijmon Tewelde), Ronald Capelle (56 – Valerio Vers), Delano Zeij, Romano Niamut, Robert Kosten (65 – Casper Gerritse), Steven van Dongen en Jason van den Berg.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x