Rhoon A2 - Slikkerveer A3

Geplaatst op: 27-10-2012

ACV-boys Slikkerveer A3 start met winst

Welnu, daar gingen we dan. Met net genoeg auto’s en Kenny in een soort van kinderzitje op weg naar de altijd lastige uitwedstrijd bij Rhoon. We wilden wel eens weten waar we stonden na twee weken hard trainen. Gezien de grootte van het team (19 man) moesten we Kevin, Mike de Haan , Dennis R en Patrick thuis laten. Zodoende waren 4 wissels wel zo’’n beetje het maximum wat je meeneemt, want anders blijf je wisselen en komt er verwarring alom.

Na de nieuwe warming up, die tijdens de training aardig ingesleten is, wat partijvorm en het opwarmen van de pas verjaarde Mike, gingen we net wat te laat van start. Je zag dat er redelijk wat onwennigheid was in het team, maar ja …… trainen is toch even wat anders dan een echte pot. Diverse boys moesten ook nog wennen aan elkaar en aan voor hun een nieuwe positie. Hier en daar zagen we wel wat leuke acties en kregen we toch snel een licht overwicht. Na een goede actie was het Ricardo die de lat raakte, jammer maar we wisten dan al wel een doel te vinden, het ijzerwerk in dit geval. Elwin werd al gelijk een paar keer in stelling gebracht en hij liep 1 op 3. Een keer een lobbal net naast, alleen voor de keeper en net naast geschoten, maar hij liet wel de 0 – 1 op het scorebord zetten. Rhoon had hier niet echt van terug en als ze wat wilden doen, waren het Dennis v L en Saymahn die de boel aardig op slot hielden. In het midden was het flink werken om de aansluiting te zoeken bij de aanvallers en bij balverlies snel om te schakelen. Na wat kleine kansjes en een wat grotere voor Elwin, maakte hij dit toch goed door de 0 – 2 aan te tekenen. Hier en daar werd er lekker gevoetbald, maar ook werd er onnodig balverlies geleden. Voetballen kan soms heel eenvoudig zijn boys, laat de bal rondgaan. Het was de goed ingevallen Bryan T. te R. die de 0 – 3 voor zijn rekening nam, waardoor we royaal de rust in gingen.

In de rust probeerden de trainers de punten op de bekende “i” te zetten en vooral mee te geven te blijven voetballen, combinaties maken, zuivere passes geven en op tijd je man opzoeken bij balverlies. Na de fruithap van Kenji en de laatste aanwijzingen gingen we weer de “kunstwei” in.

Vlak na de aftrap was het Kenny die lekker de 0 – 4 maakte, dus dat leek een makkie te gaan worden. Echter we werden nonchalent, verloren de aandacht en was het Rhoon dat al snel 1 – 4 maakte. Vervolgens werd het ook al snel hierop 2 – 4 met wat gedrag van SV dat we maar niet benoemen, omdat we daar niet trots op zijn. Door even een verkapte “time out” te organiseren, konden we de spelers tot rust manen en was het aan de “kwaliteit” van de scheids dat we nog met 11 man verder konden. De inhaalrace werd door Rhoon voortgezet en werd het zelfs 3 – 4. Gelukkig begonnen de boys zich wat te herstellen, maar liep het nog niet naar wens. Kenny maakte uiteindelijk de verlossende 3 – 5 en later de 3 – 6 en toen zat de wedstrijd op slot, zoals ze dat mooi zeggen.

Boys er is redelijk gespeeld als team, de één beter dan de ander en sommigen nog wat onwennig. Dus hebben we nog wat huiswerk te doen en was het pas onze eerste wedstrijd in deze voor de meesten een nieuwe samenstelling.

TD Aad

p.s. Door zelf de administratie goed bij te houden, konden we de scheidsrechter overtuigen wat de echte stand moest zijn. De scheids had een doelpunt bij Rhoon geteld in plaats van bij de SV.