Raymond Smit matchwinnaar voor Slikkerveer

Bekijk alle foto's van: 2016-09-05 Slikkerveer - JHR>

Geplaatst op: 04-09-2016

In het eerste duel in de nieuwe competitie stond Slikkerveer tegenover JHR uit Rotterdam, dat afgelopen seizoen eveneens degradeerde uit de tweede klasse. In de openingsfase van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Danny Wijnstekers al een paar kansjes. De eerste echte kans was voor Raymond Smit, die op aangegeven vanaf de rechterflank in stelling werd gebracht door Ruben Silva Lopez, maar het schot ging naast. Twee minuten later werd een diepe bal door Raymond Smit teruggelegd op Dylan Vrijman, die niet hard genoeg kon uithalen om de JHR-goalie te verschalken. In de 14e  minuut kregen de bezoekers een eerste kans uit een vrije trap, maar de bal ging recht in de handen van Mitchel van der Spoel. In dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet vanaf de rechterflank van Raymond Smit werd door een verdediger met de hand tegengehouden. Scheidrechter Nabi wilde gaan fluiten voor een penalty, maar dat hoefde niet meer, aangezien Robert Kosten de bal al in de touwen had geschoten: 1-0. Na deze openingstreffer bleef Slikkerveer goed druk zetten op de tegenstander en konden er voor rust nog wel een paar kansen genoteerd worden voor Ruben Silva Lopez, Jair Umarella en Robert Kosten. JHR was tot tweemaal toe nog gevaarlijk via Delgado Evora, die een keer over kopte en later ook nog naast schoot. Het bleef zodoende 1-0 bij de rust.

Na de pauze kreeg invaller Wesley Oorschot meteen een grote kans om de bal in een leeg doel te schuiven op aangeven van Ruben Silva Lopez, maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal naast. In de 50-ste minuut werd Jair Umarella in stelling gebracht op de rand van de zestien, maar mistte zijn inzet de juiste richting. JHR’s eerste wapenfeit na rust was een afstandschot van Clifton Kalika, dat door Mitchel van der Spoel naast werd getikt. Uit de corner die volgde belandde de bal in een scrimmage voor het doel en gaf Beto Mota Alves de bal het laatste zetje in het doel: 1-1. Slikkerveer was hierdoor onaangenaam verrast en moest weer vol in de aanval. Dylan Vrijman schoot een minuut later al nipt voorlangs. Uit een hoekschop van Romano Niamut kon Jair Umarella net niet voor de keeper inkoppen. Ondanks de aanvalsdriften van Slikkerveer kreeg JHR daarna tot driemaal toe de kans om de wedstrijd te beslissen, maar lag Mitchel van der Spoel twee keer goed in de weg en had hij ook het geluk van de paal nodig om een treffer te voorkomen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd was het met name Raymond Smit die voor Slikkerveer iets wilde forceren. Bij de eerste fout van de JHR-goalie kon de inzet van Smit nog van de doellijn gekopt worden. Echter in de 89-ste minuut viel toch nog de verdiende 2-1 dankzij 'man of the match' Raymond Smit die bleef geloven in een goed resultaat en de bal keurig over de keeper heen wist te knallen. In het restant van het duel werd niet meer gescoord, waardoor de 2-1 ook de eindstand werd. Komende zondag wordt de competitie vervolgd in Hoogvliet met een uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Cas Leenders, Steven de la Rambelje, Romano Niamut, Mike van Dongen, Damion Janssen (46 – Wesley Oorschot), Dylan Vrijman, Jair Umarella, Raymond Smit, Ruben Silva Lopez en Robert Kosten (74 – Vincent de Jong).