Punt voor hardwerkend Slikkerveer 2

Geplaatst op: 13-12-2015

Vereenigde Oostindische Compagnie.....? Vluchtige Organische Componenten......? Vaktechnisch weet ik waar VOC voor staat maar VOC als voetbalteam moeten we toch maar even anders omschrijven denk ik. Uit het verleden weten we dat de ploeg uit Schiebroek altijd een voetballende ploeg is waar het prima tegen strijden is.

Met Dil weer binnen de gelederen (zorg nou in ieder geval dat je geen kaart pakt...) en Ocuzan in de basis, wist een ieder waar het vandaag om ging. Het allerbelangrijkste was om vandaag sowieso niet te verliezen maar uiteraard gingen de pupillen van coach Ashrul (klokkie even op wintertijd zetten..) voor de volle drie punten. De afgelopen week was er zonder druk en relaxed getraind (dinsdag vrijaf en donderdag een partijvorm tegen A1) en aanvoerder Reroen spoorde zijn mannen aan om vandaag te gaan knallen. Het verzorgde veldspel was een lust voor het oog en Slikkerveer was duidelijk de bovenliggende partij. Zelden kwam het hoger gerangschikte VOC in haar spel wat zonder twijfel de verdienste was van "Jong Slikkerveer". Edoch, de eerste kans was voor de gastheren maar gelukkig ging de tegendraadse kopbal voorlangs de goal. De eerste kans voor de roodhemden (vandaag echter in het wit) was voor "wesp" Huubie (steken mag...) die de keeper van de tegenpartij op de proef stelde waar terugleggen wellicht een betere optie was (Enre stond volledig vrij). Nogmaals een kans voor de dartele Huub maar ook nu was de goalie van VOC een sta in de weg. Reroen werd aardig in verlegenheid gebracht door de snelle linksbuiten wat hem zelfs op een (onterechte) gele prent kwam te staan. Na zo'n twintig minuten was de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien op Okucan niet ontgaan en werd de bal pardoes op de stip gelegd. Huubie posteerde zich achter de bal en met een akelige precisie wist hij de keeper te verschalken. Een zeer terechte voorsprong en daarna zelfs kansjes om de voorsprong te verdubbelen.

Coach Ashrul vertelde nagelbijtend dat hij hoopte om met deze stand te gaan rusten maar de toekomstige spits van Trabzonspor (toch...?) hield zich hier niet aan en knalde vlak voor het rustsignaal de tweede treffer binnen. Wat een weelde! Met een 0-2 voorsprong werd er aan de thee genipt en was eenieder ervan overtuigd dat de drie punten meegenomen zouden gaan worden naar ons aller Sliknest. Lesliy verving de geblesseerde Xavier en de verwachte druk van VOC diende zich aan. De slimme spits die in het tweede bedrijf ten tonele kwam bezorgde onze achterste linie veel werk (van mij mag hij stoppen met voetballen en gaan fluiten....toch had "Sandokan" hem aardig onder controle) en na een afgeslagen aanval werd de bal achter de Schouten Montage muur onbereikbaar binnen geschoten. Wie denkt dat het team van coach Ash zich bij de pakken zou gaan neerzitten kwam bedrogen uit. De strijdlust was hartverwarmend en er werd geknokt voor elke meter. Mohammet liep zich de Turkse kebablongen uit het lijf en uit niets bleek dat hij afgelopen week een zware blessure had opgelopen. Zonder een ander tekort te doen hierbij een groot compliment voor de vechtlust van Enre en de vele meters die de hardwerkende Huub maakte. De vermoeide Okuzan maakte plaats voor "Jason" (toch, Roland...) maar uit een onoverzichtelijke situatie kwam Veeoocee zomaar langszij.

Toch gaven de dappere strijders (mooie term toch, Reroen...) niet op en Huub gaf na een magistrale run de bal scherp voor maar helaas kwam Ener een stapje tekort om de winnende treffer binnen te werken. Het slotakkoord was voor Geert (nee, nee, niet boer...) maar de ex-prof schoot gelukkig naast. De teleurstelling achteraf was groot maar tevens moeten we realiseren dat we tegen een voetballende ploeg niet hebben onder gedaan. Een groot compliment aan allen en hier in Schiebroek hebben we laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn. De winterstop is aanstaande en we zien elkander in het nieuwe jaar. Voorzichtig met sterretjes, niet te veel oliebollen enne Robinho....ben je nou nog niet weg...? Fijne Kerst en alvast een voorspoedig 2016 boys!