Oud-Slikkerveerder Ruud Kaiser ontslagen bij Fc Den Bosch

Geplaatst op: 03-02-2015

FC Den Bosch heeft haar trainer en Oud-Slikkerveerder Ruud Kaiser afgelopen dinsdag 3 februari 2015 ontslagen. Aanleiding zijn de magere resultaten van de Brabantse club, waarna de Bossche club haar oefenmeester per direct op non-actief heeft gesteld. De clubleiding heeft deze beslissing genomen op basis van gesprekken die de afgelopen week werden gevoerd met verschillende stakeholders binnen de club. De teleurstellende sportieve resultaten liggen ten grondslag aan de beslissing. FC Den Bosch verloor onlangs in eigen huis met 0-5 van FC Volendam en bezet momenteel een magere dertiende plaats in de Jupiler League, met een flinke achterstand op de beoogde posities die aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de Jupiler Play-Offs. Het nieuws is vanmiddag aan Kaiser meegedeeld.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: “Het voortijdig afscheid nemen van een trainer is altijd een moeilijke beslissing en voelt voor alle partijen als een verlies. We hebben Ruud als mens hoog zitten, maar moeten als voetbalorganisatie naar de toekomst kijken en het belang van de club voorop stellen. We zijn erg teleurgesteld over de sportieve resultaten tot dusverre dit seizoen. Dat gevoel zal bij Ruud overigens niet anders zijn. Omdat bij ons als clubleiding het vertrouwen ontbreekt dat de gewenste ommekeer op korte termijn zal gaan plaatsvinden zijn we tot deze beslissing gekomen.”

Ruud Kaiser werd in de zomer van 2013 door FC Den Bosch aangesteld. In het eerste seizoen loodste hij de Bossche selectie na een eindspurt naar een knappe vierde plaats op de ranglijst. In de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs bleek promovendus Excelsior uiteindelijk een maatje te groot. Van der Hoorn heeft er alle vertrouwen in dat Kaiser een nieuwe job gaat vinden in de voetballerij: “Ruud Kaiser heeft een goede staat van dienst en heeft tijdens zijn loopbaan zowel als speler en als trainer veel kennis en ervaring opgedaan. We bedanken Ruud voor zijn inzet, wensen hem het allerbeste toe en vertrouwen erop dat hij spoedig weer actief zal zijn in het betaald voetbal.”

Over de invulling van de positie van hoofdtrainer meldt Van der Hoorn het volgende: “FC Den Bosch beraadt zich momenteel over de te nemen stappen rond de invulling van het hoofdtrainerschap. De honneurs zullen voorlopig worden waargenomen door assistent-trainers Jan van Grinsven en Erik van der Ven. De clubleiding spreekt het vertrouwen uit in de huidige selectie en heeft de overtuiging dat het gat om deel te nemen aan de Jupiler Play-Offs nog kan worden overbrugd. Er zijn nog 17 wedstrijden te spelen en nog 51 punten te verdienen. Voor nu is het zaak dat iedereen weer op scherp komt te staan en dat de passie, strijd en het plezier weer terugkomen in het spel. Aanstaande vrijdag wacht de derby tegen buurman RKC Waalwijk.”

Bron: Fc Den Bosch