Let op: Zaterdag 10.00 uur: ben jij er ook bij op de onderhoudsdag? Samen staan we sterk!

Oud-Slikkerveerder Leo Schoots overleden

Geplaatst op: 30-06-2019

In Alblasserdam is afgelopen woensdag 26 juni 2019 op 73-jarige leeftijd Leo Schoots overleden.

In Ridderkerk startte hij zijn loopbaan in het openbaar bestuur. Daarvoor was hij eerst nog zwemonderwijzer en directeur sportaccommodaties. Eerst was hij bestuurslid en voorzitter van de Ridderkerkse PvdA. Daarna wethouder in Ridderkerk voor de PvdA van 1982 tot en met 1987 en later vervulde hij ook voor de partij het voorzitterschap van het gewest Zuid-Holland. Daarna trad hij toe tot de Tweede Kamer waar hij vijf jaar (van 14 september 1989 tot 17 mei 1994) in de fractie van PvdA zich vooral bezig hield met de bijstandswet, politie en financiën van lagere overheden.

Na zijn Haagse periode werd hij burgemeester van Zevenhuizen-Moerkapelle (6 jaar) en van het Brabantse Cuijk (10 jaar). Hij werd op 27 januari 2010 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en ontving een bronzen leeuw van de gemeente Cuijk in februari 2017. De uitvaart is op donderdag 4 juli om 14.00 uur op de begraafplaats Essenhof in Dordrecht.

Bij Slikkerveer zat Leo in de adviesraad rond 1979 van onze club en speelde mee in de jubileumwedstrijd van ons 70-jarig bestaan, die werd gespeeld tussen het team van de Tweede Kamer en het bestuur van Slikkerveer.

Het bestuur wenst Jenny, de kinderen en verdere familie veel sterkte bij dit onverwachtse verlies.