Oud-jeugdspeler tekent profcontract in Zweden

oud-jeugdspeler-tekent-profcontract-in-zweden

Geplaatst op: 05-04-2021

Ote Gabana, die een aantal jaren in de jeugd van Slikkerveer uitkwam tekende recent een profcontract bij het Zweedse Fc Linköping City.

FC Linköping City is een Zweedse voetbalclub uit de stad Linköping, de hoofdstad van de provincie Östergötlands län. De vereniging werd tijdens de jaarwisseling van 2013 opgericht als een fusie van FK Linköping en FC Syrianska. In de voetbalpiramide nam het de plaats in van FK Linköping, dat toen in de Division 3 op het vijfde niveau speelde. Inmiddels speelt de club in de Ettan op het derde niveau in Zweden. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de Linköping Arena, de traditionele kleur van FC Linköping City is blauw.

Voordat Ote naar Zweden vertrok kwam hij uit voor Fc Boshuizen. Aan het begin van zijn jeugdcarriëre speelde Ote bij de voetbalvereniging RVVH en Slikkerveer. Daarna kwam Ote onder andere uit voor Capelle, IFC en FC Boshuizen.